Veelgestelde vragen 

Veelgestelde vragen over Bitcoin en andere cryptovaluta

Wat is de Bitcoin?

De Bitcoin is de eerste digitale munt van het internet gebaseerd op blockchain technologie. Bitcoins kunnen zonder tussenkomst van banken worden verstuurd van de ene kant van de wereld naar de andere kant van de wereld.
Wie heeft Bitcoin uitgevonden?
De uitvinder van de Bitcoin is vooralsnog onbekend. Een persoon onder het pseudoniem Satoshi Nakamoto heeft het Bitcoin systeem uitgewerkt en op internet gepubliceerd. Samen met andere cryptografen zijn ze het netwerk gaan opzetten en uitbreiden tot wat het vandaag is.
Hoe krijgen digitale eentjes en nulletjes waarde?
Waarom heeft de euro waarde? Gezamelijk is er besloten dat bijvoorbeeld een briefje van €50 waarde heeft. Hetzelfde gebeurt met de Bitcoin. De mensen die investeren in de Bitcoin maken het zo dat de Bitcoin waarde heeft.
Hoe bewaar ik bitcoins?
Bitcoins dienen te worden bewaard in digitale portemonnees, of zogeheten "wallets". Meer informatie over de juiste wallet vindt u hier.
Kan een betaling worden gestorneerd?
Als een betaling eenmaal gedaan is dan kan het niet meer worden terug gedraaid zoals bij de bank. Wel kan het door de ontvanger worden teruggestuurd.
Wie beheert de Bitcoin?
Bitcoin is open source software en wordt beheerd door degenen die er aan willen werken. De community bepaalt de ontwikkeling van Bitcoin. Dit wordt ook wel gedecentraliseerd, niet beheerd door één persoon of groep personen. Dit is meteen één van de speerpunten van Bitcoin.
Is Bitcoin anoniem?
De Bitcoin is niet anoniem. Het is wel lastig herleidbaar. Alle transacties die op het bitcoin netwerk worden gedaan zijn herleidbaar naar de wallet waar het vandaan komt en waar het naartoe gaat. Als je wallet gekoppeld is aan een adres dan kan dat herleid worden. Er zijn wel andere Cryptovaluta, zoals Monero, die volledig anoniem en onherleidbaar zijn.
Kan Bitcoin worden gehackt?
Op het moment is het onmogelijk om het Bitcoin netwerk te hacken. Daarvoor zijn supercomputers nodig die heel snel berekeningen moeten uitvoeren. Dat is de eerstkomende decennia waarschijnlijk nog niet mogelijk. Bitcoin is wel eens in het nieuws geweest vanwege hacks. Dit waren geen hacks van het bitcoin netwerk, maar van online beurzen. Het is daarom ook verstandig om uw bitcoins of Cryptovaluta in offline wallets te bewaren. Voor meer informatie over wallets kunt u hier kijken.
Wat zijn Altcoins?
Naast Bitcoin zijn er nog een heleboel andere digitale munten, oftewel cryptovaluta. Elke cryptovaluta biedt zijn voor- en nadelen. Bitcoin is de eerste en alle andere cryptovaluta worden daarom Altcoins genoemd. Een aantal andere grote namen zijn Ethereum, Litecoin, Monero en Dash.
Wat is de Blockchain technologie?
Blockchain is de achterliggende technologie achter Bitcoin en andere cryptovaluta.
Waar kan ik mijn bitcoins uitgeven?
Bitcoin en Crypto kunnen worden gebruikt als betaalmiddel bij winkels en zaken die dat accepteren. Een overzicht voor Bitcoin vind je hier. Uiteraard kun je ook bij ons betalen met Bitcoin. Wist je dat je volledige reizen kunt betalen met Bitcoin?
Wat is minen?
Om bitcoins te versturen op het blockchain netwerk moet een transactie worden verwerkt. Het verwerken van deze transacties kost computer rekenkracht en wordt uitgevoerd door “miners”. Miners zijn individuen, die soms groepen vormen, die hun computer rekenkracht beschikbaar stellen om de transacties te bevestigen.

Download gratis onze 10 tips.

De crypto markten zijn nog relatief nieuw en er is veel informatie waardoor je door de bomen het bos soms niet kunt zien. In dit e-book vindt je 10 tips die je wegwijs kunnen maken in de wondere wereld van crypto. Daarnaast kunnen ze voorkomen dat je veel geld verliest.

Ja, ik wil meer te weten komen.

Veelgestelde vragen

Hulp nodig van de Bitcoin Consultant?

U wilt graag beginnen met investeren in Bitcoin en andere cryptocurrencies. Vindt u het lastig om uw weg te vinden in het oerwoud van informatie? Neem dan vrijblijvend contact op of maak een afspraak via een van de onderstaande knoppen.

Contact

deBitcoinconsulant @ 2021 | Powered by Customerscope
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram