Wat is de Bitcoin? 

Bitcoin is een nieuwe digitale vorm van geld dat alleen op het internet bestaat. Het wordt ook wel het digitale goud 2.0 genoemd.
Bitcoin is geen tastbaar geld, maar een virtuele munt
Geen bank als tussenpersoon
Je kunt de Bitcoin 
kopen en verkopen
Leer hoe je zelf de Bitcoin kunt  minen

Wat is cryptovaluta?

Cryptovaluta is de verzamelnaam voor Bitcoin en andere soorten digitale munten, zoals Ethereum, Litecoin en zogenaamde alternatieve coins (Altcoins). Het zijn nieuwere digitale munten met dezelfde voordelen als Bitcoin, maar die de technologie op een iets andere manier in andere sectoren toepassen.

Wat is de waarde van Bitcoin

Hier ziet u de voorspelde prijsstijging in de Bitcoin prijs.
De waarde van Bitcoin fluctueert. Er is veel meer volatiliteit dan in de tradtionele financiële markten. De waarde van bitcoins was ooit minder dan €1. Op het moment van schrijven is het flink gestegen naar rond de €13.000-. Hieronder ziet u een grafiek, waarin jaren geleden al door middel van verschillende factoren en berekeningen een prijslijn is uitgezet. U ziet dat de prijs in 2021 rond de $100.000,00- zou moeten zijn. De prijs van $10.000,00- heeft de Bitcoin al bereikt in 2017. Er lijkt dus nog een hele mooie toekomst voor de Bitcoin te zijn. Of de Bitcoin daadwerkelijk $100.000,00- waard gaat worden is natuurlijk de vraag. Tegelijkertijd had ook niet iedereen verwacht dat de Bitcoin een prijs zou bereiken van $20.000,00-, zoals het een paar weken geleden deed.

Hoe krijgt Bitcoin zijn waarde?

De Bitcoin heeft zijn waarde gekregen door de online handel op Bitcoin beurzen. Daar worden ze gekocht en verkocht net zoals met goud wordt gedaan. Doordat er door de jaren heen steeds meer mensen geinteresseerd raakten in de Bitcoin is er steeds meer geld in geïnvesteerd. Doordat er er een maximum aantal munten zullen zijn zal door de gecreërde schaarste de waarde flink toenemen.

Hoe wordt Bitcoin verstuurd

Om Bitcoins te versturen en ontvangen heb je een “wallet” nodig. Een digitale portemonnee.
Lees meer
Bitcoins worden verstuurd via computer berekeningen in het blockchain netwerk, het zogenaamde minen.
Lees meer
Het blockchain netwerk bestaat uit computers die verbonden zijn via het netwerk. Hiermee kunnen Bitcoins worden verstuurd en ontvangen.
Lees meer

Wat zijn de voordelen van Bitcoin

Kan snel in waarde stijgen, er kan niet worden bijgedrukt, zoals bij fiatgeld.
Kan niet worden vervalst of kapot gaan.
Met je eigen wachtwoord alles zelf in beheer zonder (financieel) tussenpartij.
 Snel, en relatief goedkoop (inter)nationaal geld overmaken en ontvangen.
Veilig geld overmaken zonder uw persoonlijke gegevens te hoeven gebruiken.
Bitcoin transacties zijn moeilijk herleidbaar.

Wat zijn de risico's van Bitcoin

Als u uw Bitcoins online op een beurs bewaart, dan kunnen ze worden gestolen.
De waarde van Bitcoins kan fluctueren in prijs, net zoals bij aandelen. Wel fluctueert het in een stijgende lijn zoals u in de grafiek kunt zien. Investeer altijd alleen wat u kunt missen.

Waar zitten we nu met Bitcoin?

Het Bitcoin netwerk en de Bitcoins, de munten, bestaan al sinds 2009. Pas in de laatste jaren wordt het steeds bekender en dat komt doordat steeds meer mensen geloven in de achterliggende blockchain technologie en de alsmaar stijgende prijs. Zoals met alle nieuwe innovaties kost het tijd om te groeien. Hieronder ziet u de innovatie adoptie curve.

Het start met de innovators. Dit zijn de mensen die geld te besteden hebben en graag iets uitproberen. De early adopters zijn de personen die als eerst aan de haal gaan met de nieuwe technologie. De early majority zijn de mensen die eerst de positieve geluiden afwachten van de early majority en op basis daar van ook gebruik willen maken van de nieuwe technologie. Zo vervolgt zich dit door de curve heen tot je uitkomt bij de laggards, die niet van verandering houden.

Wat heeft dit nou te maken met de Bitcoin? Op het moment zitten we ongeveer aan het einde van de innovators fase, begin early adopters. Dit betekent dat met dit kleine percentage de Bitcoin waarde al gestegen is van €1 naar ongeveer €14.000- op het moment van schrijven. U kunt zich natuurlijk wel voorstellen wat er met de prijs zal gebeuren als we verder op in de curve komen, de prijs zal exponentieel stijgen, vooral omdat er een maximaal aantal munten zijn, waardoor de waarde van de Bitcoin zal stijgen.

Kan Bitcoin gehacked worden?

Het bitcoin netwerk is praktisch gezien onmogelijk om te hacken. Er zijn op het moment zoveel moeilijke berekeningen nodig om de voorgaande transacties in het blockchain netwerk te veranderen dat hacken in de komende decennia technisch gezien niet mogelijk is. Er wordt constant aan de code van de Bitcoin gewerkt om dat in de toekomst ook zo te houden. De enige manier waarop je je Bitcoin kwijt zou kunnen raken is door ze online op een website te bewaren. Daarom raad ik u aan om de Bitcoins te bewaren in een offline portemonnee

Wat zijn altcoins?

Bitcoin was de eerste digitale munt die snel veel geld waard is geworden. Het is natuurlijk een revolutionair idee en het zou dan ook niet lang duren voordat het idee werd gekopieerd, uitgebreid en verbeterd. Hierdoor zijn er tientallen nieuwe munten ontstaan. Ethereum en Litecoin zijn hiervan de bekendste. Ook wel bekend als alternatieve coins, of in het kort, Altcoins. Lees hier meer informatie over wat Altcoins zijn en welke er bestaan.

Ben ik te laat met instappen? Kan ik miljonair worden?

Of u te laat bent met instappen is afhankelijk van uw doel. Wilt u graag Bitcoin miljonair worden? Dat gaat niet meer zo makkelijk tenzij u veel geld heeft om te investeren vanwege de hoge prijs van een Bitcoin. U kunt nog wel veel geld verdienen door te investeren in Bitcoin. Hierboven heeft u kunnen lezen over de toekomstige prijs van de Bitcoin en die is flink hoger dan de huidige waarde. Wist u ook dat u een deel van een Bitcoin kunt kopen?

Bitcoin miljonair worden zal lastig zijn. “Altcoin miljonair” worden behoort misschien nog wel tot de mogelijkheden. Deze zijn goedkoper om in te investeren en kunnen in waarde nog heel veel stijgen.

Hulp nodig van de Bitcoin Consultant?

U wilt graag beginnen met investeren in Bitcoin en andere cryptocurrencies. Vindt u het lastig om uw weg te vinden in het oerwoud van informatie? Neem dan vrijblijvend contact op of maak een afspraak via een van de onderstaande knoppen.

Contact

deBitcoinconsulant @ 2021 | Powered by Customerscope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram