Wat is het verschil tussen spot en futures traden?

9 mei 2021

Bij het spot traden dan kun je een cryptocurrency, zoals bitcoin, onmiddellijk kopen. Die is dan meteen voor jou en daar kun je mee doen wat je wil. Versturen en veilig bewaren of verkopen. Futures zijn termijncontracten op een onderliggend product. Deze wordt op een afgesproken moment in de toekomst geleverd tegen een afgesproken prijs. Daar komt de term "futures"ook vandaan, het is in de toekomst.

Spot trading

Bij spot traden kun je dus een cryptocurrencies kopen en die zijn meteen van jouw en het is je eigendom. De cryptocurrency wisselt dan tussen een verkoper en koper. Je kunt het dan meteen versturen naar een andere wallet, je kunt er mee stemmen met bepaalde projecten of ze staken om "rente" op te vangen.

Bij het spot traden hoef je niet bang te zijn dat je positie geliquideerd wordt zoals bij futures trading. Je hebt pas verlies of winst als je verkoopt. Je kunt spot traden op veel beurzen zoals Bitvavo, Binance of FTX. Persoonlijk ben ik een grote fan van FTX vanwege de vele trade orders die er aanwezig zijn.

Futures trading

Bij futures trade je met derivaten, dat zijn contracten waarbij je een contract koopt met de waarde van een cryptocurrency. Je bezit dan een contract en niet een cryptocurrency. Je kunt het dan ook niet versturen of staken. De futures kun je gebruiken om te speculeren om de toekomstige prijzen door zowel long (wedden dat de markt omhoog gaat) of short (wedden dat de markt omlaag gaat) te gaan. Je kunt dus ook geld verdienen met neergaande bewegingen. Let wel op, futures trading is risicovol. Als je niet snapt hoe het werkt kun je er beter bij wegblijven. Het is ook mogelijk dat je positie geliquideerd wordt en dan ben je je hele inleg voor een trade kwijt. Je kunt er veel geld mee verdienen en verliezen. Als je wil leren hoe het werkt dan kun je deze cursus bekijken.

Traden met futures kan ook op de hierboven genoemde beurzen: Binance of FTX.

Meer leren over cryptocurrencies?

Meer leren over wat bitcoin en blockchain zijn en waarom iedereen er graag in wil investeren? Of wil je succesvol leren handelen in cryptocurrencies? Kijk dan snel hier voor de beste cursussen.

Up to date blijven van de laatste nieuwtjes?

Naam(Vereist)

Volg mij

Download gratis onze 10 tips.

De cryptomarkten zijn nog relatief nieuw en er is veel informatie waardoor u soms door de bomen het bos niet ziet. In dit e-book vindt u 10 tips die u wegwijs kunnen maken in de wondere wereld van cryptocurrency. Daarnaast kunnen ze voorkomen dat u veel geld verliest.
Ja, ik wil meer te weten komen.

Lees ook

Hulp nodig van de Bitcoin Consultant?

U wilt graag beginnen met investeren in Bitcoin en andere cryptocurrencies. Vindt u het lastig om uw weg te vinden in het oerwoud van informatie? Neem dan vrijblijvend contact op of maak een afspraak via een van de onderstaande knoppen.

Contact

deBitcoinconsulant @ 2021 | Powered by Customerscope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram