Wat is een ICO? Investering x10, 20x?

14 april 2021

Uw investering x10, x20 laten gaan? Lees in dit artikel meer over wat een ICO is, de risico’s en hoe u mee kunt doen.

Wat is een ICO?

ICO staat voor Initial Coin Offering. Het is het best vergelijkbaar met een IPO (Initial Public Offering). In beide gevallen worden er door investeerders geïnvesteerd in een bedrijf. Daarvoor krijgen de investeerders een aandeel in een bedrijf. In het geval van een ICO krijgen investeerders crypto munten terug, en niet zozeer een aandeel in het bedrijf. Investeringen ophalen voor een ICO is een makkelijke manier voor bedrijven om snel (veel) geld in te zamelen zodat ze hun project verder kunnen ontwikkelen. In deze nieuwe trend doen bestaande bedrijven ook mee zoals Kodak en Telegram.

Hoe werkt het?

Een ICO heeft over het algemeen de volgende opzet:

  • Het bedrijf deelt de details van de ICO: looptijd die u heeft om te investeren (vaak 4 weken) en hoeveel cryptomunten u krijgt voor de investering die u wilt maken.
  • Na de investering krijgt u de cryptomunten. Deze staan vaak nog “op slot” totdat ze verplaatst kunnen worden naar een “veilige opslag” of verhandeld kunnen worden op een online beurs.
  • Zodra de crypto munten verhandeld kunnen worden op een online beurs kunt u bijkopen of verkopen. Over de winst die u hierop kunt behalen leest u meer verder in het artikel.

Om een investering te kunnen doen in een ICO moet u al in het bezit zijn van een cryptomunt die de bedrijven accepteren voor de ICO. Vaak zijn dit bekende cryptovaluta zoals Bitcoin en Ethereum.

Wat zijn de risico’s?

Met een ICO kan er snel veel geld op worden gehaald. Er zijn dan ook veel oplichtingspraktijken gaande. Het is daarom dan ook belangrijk dat u goed onderzoek doet naar het project. Een aantal punten waar u op moet letten zijn de volgende:

  • Is het team achter de cryptomunt transparant? En kunt u meer informatie over ze vinden?
  • Hebben ze een whitepaper (details van het project)? Staat hier een realistisch en haalbaar ontwikkelingsplan in?
  • Worden de investeringen op een veilige manier beheerd? Bijvoorbeeld middels smart contracts?
  • Heeft het team goed contact met de gemeenschap? Zijn ze bereikbaar en reageren ze inhoudelijk goed op vragen?

Wees altijd voorzichtig met het investeren in een ICO en investeer nooit meer dan u bereidt bent te verliezen. 40% van de ICO’s falen doordat ze niet genoeg geld ophalen. Een deel faalt alsnog als ze genoeg geld ophalen omdat ze het product niet kunnen leveren.

Huidige stand van ICO’s en winst

ICO’s zijn voor bedrijven een makkelijke manier om geld op te halen voor investeringen. Het is ook een manier voor investeerders om snel veel geld te verdienen. Er is vaak een maximum bedrag dat een bedrijf accepteert als investering. Zodra dat bedrag bereikt is kunnen er geen investeringen meer worden gedaan. U zult er soms heel snel bij moeten zijn. In het geval van een goed project zullen er investeerders zijn die niet kunnen investeren doordat het maximum bedrag behaald is. Zij kunnen pas investeren in het project zodra de crypto munt verhandelbaar is op een online beurs. Dit kan er voor zorgen dat de prijs enorm opgestuwd wordt. Dit heeft er toe geleid dat met een aantal projecten het investeringsbedrag wel 10, 20 en in enkele gevallen wel tot 100 keer meer waard zijn geworden op het moment dat ze op een online beurs kwamen. Daarna zakt de prijs vaak flink. In de loop van de maanden daarna stijgt de prijs weer als het bedrijf updates en nieuws verspreidt over het project. Op Icostats kunt u zien wat voor verschillende projecten wat de Return of Investment (ROI), oftewel het rendement van de investering, is. Op het moment zal het niet meer zo makkelijk zijn om een investering x10 of meer te zien gaan op de korte termijn. Dit komt door verschillende factoren. Grootste factor is dat iedereen ziet hoeveel geld er mee kan worden verdiend en er aan mee probeert te doen. De investering x2 zien gaan is voor veel projecten nu realistischer, uitzonderingen daar gelaten. Dit zou in de toekomst weer kunnen verbeteren als de crypto wereld weer op stoom komt. Op de langere termijn zullen goede projecten zeker x10 of meer kunnen gaan. Voorbeelden zijn cryptomunten zoals Ethereum en Neo.

Meer informatie over de nieuwste ICO’s

Hieronder vindt u websites die een overzicht van aankomende ICO’s presenteert. Pas op, zij geven alle ICO’s weer, dus ook de onbetrouwbare scams.

 

Wat ik voor u kan doen.

Ik kan u van advies voorzien over hoe kunt beginnen met het aanschaffen van cryptovaluta zoals Bitcoin en deze vervolgens investeren in goede ICO’s. Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Up to date blijven van de laatste nieuwtjes?

Naam(Vereist)

Volg mij

Download gratis onze 10 tips.

De cryptomarkten zijn nog relatief nieuw en er is veel informatie waardoor u soms door de bomen het bos niet ziet. In dit e-book vindt u 10 tips die u wegwijs kunnen maken in de wondere wereld van cryptocurrency. Daarnaast kunnen ze voorkomen dat u veel geld verliest.
Ja, ik wil meer te weten komen.

Lees ook

Hulp nodig van de Bitcoin Consultant?

U wilt graag beginnen met investeren in Bitcoin en andere cryptocurrencies. Vindt u het lastig om uw weg te vinden in het oerwoud van informatie? Neem dan vrijblijvend contact op of maak een afspraak via een van de onderstaande knoppen.

Contact

deBitcoinconsulant @ 2021 | Powered by Customerscope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram