Was dit de bodem voor de Bitcoin prijs? (jan 2018)

14 april 2021

 

De prijs van de Bitcoin is in januari flink gedaald en de bodem leek maar niet in zicht te komen. Is de bodem nu wel in zicht?

Van het toppunt van ongeveer €17.000 ($20.000) halverwege december 2017 is de prijs van de Bitcoin gezakt naar ongeveer €4700 ($6100). Dit is natuurlijk een enorme dip en is veroorzaakt door verschillende redenen. Naast de redenen die ik uiteen heb gezet in dit artikel zijn er nog twee andere grote redenen. Ten eerste wil de grootste financiële toezichthouder op de financiële markten in de Verenigde Staten, de Securities and Exchange Commission (SEC), zich bemoeien met de Bitcoin en cryptovaluta. De Securities and Exchange Commission (SEC) is vergelijkbaar met de Nederlandse Autoriteit Financiële Markten (AFM). Dit zorgde voor veel angst en onzekerheid op de cryptovaluta markten. Ten tweede is de cryptovaluta markt nog vrij jong in vergelijking met traditionele financiële markten. Er zitten veel nieuwe, onervaren handelaren in die zich laten leiden door (vaak met opzet verspreidde) angst berichten uit de media. Dit kan er in resulteren dat de prijs snel daalt. Uit de SEC hoorzitting die op 6 februari 2018 plaatsvond kwam naar voren dat de SEC de blockchain technologie als een fantastische technologische innovatie ziet. Ze willen cryptovaluta investeringen reguleren om zo consumenten en investeerders te beschermen. De rest van de cryptovaluta markt en crypto ontwikkelingen willen ze niet reguleren en laten door ontwikkelen. Sommige leden van de SEC verwachten zelfs dat de crypto markt zal groeien naar 20 biljoen in 2020. Vlak voor het schrijven van dit artikel was de totale waarde van de crypto markt op zijn hoogtepunt 850 miljard. Dat betekent dat ze verwachten dat de totale crypto markt nog zeker minimaal 20x zoveel waard zal worden. Dat was enorm goed nieuws dat nodig was om de angsten en onzekerheden in de crypto markt te laten verminderen. Een tweede reden voor de snelle daling van de Bitcoin prijs en de algehele crypto marktwaarde is angst en onwetendheid van onervaren investeerders in cryptovaluta. Veel investeerders zijn nieuw en weten eigenlijk maar vrij weinig af van investeren en worden gelonkt door het grote geld dat er kan worden verdiend. Er is alleen niets zoals makkelijk veel geld verdienen. Vanwege een onzekere prijs ontwikkeling zullen onervaren investeerders snel hun bitcoins en cryptovaluta van de hand doen om zware verliezen te voorkomen. Dit zorgt er voor dat de prijs snel kan dalen.

Was dit de bodem voor de Bitcoin prijs?

Alle indicatoren wijzen er op dat we voor nu een bodem hebben bereikt in de prijs van de Bitcoin. De prijzen gaan weer omhoog en verschillende technische analyses laten zien dat er een ommekeer is gemaakt in de prijs. Misschien nog wel belangrijker is dat na een stroom van negativiteit in de media over de Bitcoin prijs er nu veel positief nieuws komt. Dit zorgt er voor dat het negatieve sentiment richting de Bitcoin omslaat in een positief sentiment. Investeerders komen terug en durven weer te investeren. Moet u nu weer investeren in de Bitcoin en andere cryptovaluta? De geschiedenis laat zien dat de Bitcoin meerdere malen zulke “crashes” heeft gezien en daaruit weer opklom. Dat zal nu niet anders zijn. Op het moment heeft de Bitcoin een prijs die waarschijnlijk niet meer behaald zal worden in de toekomst en is een mooie instapprijs. Dit is geen financieel advies en investeer op eigen risico. Investeer altijd alleen geld dat je kunt missen.

Wat ik voor u kan doen.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over bitcoins en andere cryptovaluta kopen neem dan contact op. Wilt u andere handige en informatieve artikelen lezen over “bitcoins en belasting betalen” of “wat zijn altcoins?”klik dan hier voor meer artikelen.

Up to date blijven van de laatste nieuwtjes?

Naam(Vereist)

Volg mij

Download gratis onze 10 tips.

De cryptomarkten zijn nog relatief nieuw en er is veel informatie waardoor u soms door de bomen het bos niet ziet. In dit e-book vindt u 10 tips die u wegwijs kunnen maken in de wondere wereld van cryptocurrency. Daarnaast kunnen ze voorkomen dat u veel geld verliest.
Ja, ik wil meer te weten komen.

Lees ook

Hulp nodig van de Bitcoin Consultant?

U wilt graag beginnen met investeren in Bitcoin en andere cryptocurrencies. Vindt u het lastig om uw weg te vinden in het oerwoud van informatie? Neem dan vrijblijvend contact op of maak een afspraak via een van de onderstaande knoppen.

Contact

deBitcoinconsulant @ 2021 | Powered by Customerscope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram