Renteverhoging Fed, verwachting BTC naar $50.000, Coinbase ontvangt waarschuwing en meer

25 maart 2023

Fed verhoogt rente, bitcoin reageert

Afgelopen woensdag maakte de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, bekend dat het de rente met 25 basispunten gaat verhogen. Deze renteverhoging werd voorafgaand aan de Federal Open Market Committee (FOMC) al verwacht, maar aan de reactie van bitcoin (BTC) te zien hoopten de financiële markten wellicht toch stiekem op een pauze qua renteverhogingen. Direct na FOMC daalde de bitcoin koers namelijk met 6,5% tot een dieptepunt onder de $27.000. Inmiddels is de koers weer gestegen en staat het op het moment van schrijven op $28.300.

Coinbase ontvangt waarschuwing van SEC

De Amerikaanse beursgenoteerde crypto-exchange Coinbase heeft deze woensdag een zogenoemde Wells notice gekregen van de Securities and Exchange Commission (SEC). Door middel van een Wells notice wordt een persoon of organisatie geïnformeerd over het feit dat er een onderzoek naar hen loopt en een mogelijke vervolging. De CEO van Coinbase, Brian Armstrong, deelde op Twitter dat het bedrijf de waarschuwing heeft ontvangen vanwege het noteren van specifieke assets en hun staking-programma.

Bitcoin handelsvolume schiet de lucht in op Bitvavo

Nadat de bitcoin koers is gestegen tot het hoogste punt in negen maanden is de interesse weer flink toegenomen naar de koning der cryptocurrencies. Dit is dan ook duidelijk terug te zien in het handelsvolume op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo: in de afgelopen tijd steeg het namelijk met maar liefst 786%.

BTC naar $50.000?

Volgens macro-econoom Raoul Pal staat ons mooie tijden te wachten als het gaat om de bitcoin koers. Hij verwacht namelijk dat BTC binnen afzienbare tijd richting $50.000 zal stijgen. Als argumenten voor de opleving gebruikt hij de huidige bankencrisis en een zogenaamde short squeeze. Hiermee zorgt een stijgende koers voor een massale liquidatie van short posities, waardoor de koersstijging in een stroomversnelling komt. Door een short positie te openen zet je in op een daling van de bitcoin koers.

USDT versturen middels Telegram

Telegram, de populaire gratis chatdienst, breidt zijn crypto diensten uit door gebruikers in staat te stellen Tether (USDT) te versturen via chats. Hiermee voegt de grootste stablecoin qua marktkapitalisatie zich bij toncoin (TON) en bitcoin, die sinds vorig jaar ondersteund worden bij de berichtendienst. Dit is een grote stap voorwaarts voor adoptie. Telegram heeft 700 miljoen gebruikers.

Up to date blijven van de laatste nieuwtjes?

Naam(Vereist)

Volg mij

Download gratis onze 10 tips.

De cryptomarkten zijn nog relatief nieuw en er is veel informatie waardoor u soms door de bomen het bos niet ziet. In dit e-book vindt u 10 tips die u wegwijs kunnen maken in de wondere wereld van cryptocurrency. Daarnaast kunnen ze voorkomen dat u veel geld verliest.
Ja, ik wil meer te weten komen.

Lees ook

Hulp nodig van de Bitcoin Consultant?

U wilt graag beginnen met investeren in Bitcoin en andere cryptocurrencies. Vindt u het lastig om uw weg te vinden in het oerwoud van informatie? Neem dan vrijblijvend contact op of maak een afspraak via een van de onderstaande knoppen.

Contact

deBitcoinconsulant @ 2021 | Powered by Customerscope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram