Paniek door aanklacht Binance, is er een bankrun?

31 maart 2023

Bitcoin beurs Binance ontvangt aanklacht

Op de voorpagina’s van het crypto nieuws deze week verscheen Binance, de grootste cryptobeurs ter wereld. Binance is namelijk aangeklaagd door de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) vanwege meerdere overtredingen, waaronder het illegaal aanbieden van diensten aan Amerikaanse klanten en marktmanipulatie.Naast de cryptobeurs zelf is ook haar CEO Changpeng Zhao (CZ) en COO Samuel Lim aangeklaagd door de Amerikaanse toezichthouder. Als gevolg van dit nieuws daalde de bitcoin koers met met 5% tot een dieptepunt van $26.500.

Binance opnames nemen flink toe, is er een bankrun?

Als gevolg van alle paniek die er leek te ontstaan, namen de crypto opnames op de beurs toe. Investeerders namen het zekere voor het onzekere en kozen er massaal voor om hun crypto op te nemen. Op maandag, de dag dat het nieuws naar buiten kwam, werd er voor een totaal van $625 miljoen aan crypto van het platform af gehaald. De netto-opnames vallen tot dusver echter nog relatief mee: er wordt nu namelijk minder crypto van de beurs afgehaald dan tijdens de angst dat Binance haar reserves niet op orde zou hebben, in december vorig jaar. De huidige opnames vallen ook lager uit dan toen Paxos verboden werd om nieuwe Binance USD (BUSD) stablecoins uit te geven.

Binance CEO ontkent beschuldigingen

In de aanklacht wordt CZ beschuldigd voor het direct of indirect handelen met 300 accounts op zijn eigen exchange. CZ reageert in een blogpost door de claims van de CFTC ‘’een onjuiste voordracht van de feiten’’ te noemen,

De CEO ontkent de beschuldigingen door aan te geven dat Binance uitsluitend handelt wanneer ze opbrengsten in crypto om willen zetten in fiat of andere crypto assets. Ook geeft hij aan dat hij slechts twee account heeft voor Binance: een voor Binance Card en een voor zijn crypto eigendommen.

Microstrategy doet eerste BTC aankoop van het jaar

Microstrategy, de grootste beursgenoteerde bitcoin holder ter wereld, heeft een totaal van 6.455 BTC gekocht nadat het een lening van $205 miljoen dollar heeft terugbetaald aan de inmiddels gesloten crypto-vriendelijke Silvergate Bank. Data van BTCTreasuries laat zien dat Microstrategy op het moment $138.955 BTC in bezit heeft, wat tegen de huidige bitcoin koers een waarde heeft van $3,96 miljard. De gemiddelde aankoopwaarde van deze gigantische berg ligt op $29.817 per bitcoin.

SEC wil meer geld om crypto aan te pakken

De voorzitter van de SEC, Gary gensler, wil meer financiering voor zijn strijd tegen de crypto-industrie. Tijdens zijn speech op 29 maart aan het House Appropriations Committee gaf hij aan $2,4 miljard extra nodig te hebben om de snel-ontwikkelde cryptomarkt bij te benen.

Ticketmaster lanceert nieuwe NFT functie

Ticketmaster zet een nieuwe stap in de wereld van non-fungible tokens (NFT’s) door artiesten de mogelijkheid te geven om NFT-bezitters speciale toegang te geven tot evenementen of speciale beloningen te bieden. In augustus vorig jaar kwam Ticketmaster al in aanraking met NFT’s door artiesten de mogelijkheid te geven om NFT’s te verkopen voor, tijdens of na grote optredens en evenementen.

Up to date blijven van de laatste nieuwtjes?

Naam(Vereist)

Volg mij

Download gratis onze 10 tips.

De cryptomarkten zijn nog relatief nieuw en er is veel informatie waardoor u soms door de bomen het bos niet ziet. In dit e-book vindt u 10 tips die u wegwijs kunnen maken in de wondere wereld van cryptocurrency. Daarnaast kunnen ze voorkomen dat u veel geld verliest.
Ja, ik wil meer te weten komen.

Lees ook

Hulp nodig van de Bitcoin Consultant?

U wilt graag beginnen met investeren in Bitcoin en andere cryptocurrencies. Vindt u het lastig om uw weg te vinden in het oerwoud van informatie? Neem dan vrijblijvend contact op of maak een afspraak via een van de onderstaande knoppen.

Contact

deBitcoinconsulant @ 2021 | Powered by Customerscope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram