Nieuwsoverzicht van deze week: Wordt $3.4 FTX crypto gedumpt?

15 september 2023

FTX mag crypto holdings verkopen

Het vorig jaar geïmplodeerde FTX heeft afgelopen woensdag groen licht ontvangen van de rechter om hun overgebleven activa te verkopen. Specifiek heeft het betrekking op meer dan 3,4 miljard dollar aan crypto, opgebouwd uit onder andere 1,16 miljard dollar aan solana (SOL), 560 miljard dollar aan bitcoin (BTC) en 192 miljoen dollar aan ethereum (ETH). 

‘’Verkoopdruk zal veel lager zijn dan verwacht’’

David Luwant, hoofdonderzoeker van crypto-vermogensbeheerder FalconX, verwacht dat de verkoopdruk als gevolg van de massa-verkoop van FTX veel lager zou kunnen zijn dan gedacht. Hij brengt de beperkte verkoopmogelijkheden van de beurs naar voren.

Volgens het goedgekeurde plan zal FTX de verkoop in eerste instantie namelijk beperken tot 50 miljoen dollar per cryptomunt, gevolgd door een verhoogde limiet van 100 miljoen dollar. Met de nodige goedkeuringen zou dit tot maximaal 200 miljoen dollar opgeschroefd kunnen worden.

Ook benoemt hij het feit dat FTX zal gaan verkopen aan institutionele investeerders die verplicht zijn om de coins voor een bepaalde tijd vast te houden.

Nieuwe reus betreedt BTC beursfonds-strijd

Dinsdag kwam het nieuws naar buiten dat Franklin Templeton, een van ‘s werelds grootste vermogensbeheerders, een aanvraag voor een spot Exchange Traded Fund (ETF) heeft ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Hiermee voegt het zich bij de andere financiële reuzen zoals BlackRock en Fidelity die al in de strijd zitten om een spot-ETF op de Amerikaanse markt te krijgen.

CEO Amerikaanse Binance vertrekt

De Amerikaanse tak van het geteisterde Binance, Binance.US, heeft net als het moederbedrijf te maken met een ware leegloop op haar personeelsbestand. Het personeelsbestand van Binance.US zal namelijk met maar liefst 100 mensen in vermindering worden gebracht. Ook vertrekt Brian Shroder, de Chief Executive Officer (CEO) van Binance.US. De exacte reden voor het vertrek van de topman is niet naar buiten gebracht.

In deze landen is crypto het populairst

Chainanalysis, een bedrijf gespecialiseerd in blockchain- en crypto-analyses, heeft in een nieuw rapport onthuld dat Aziatische landen voorop lopen wat betreft de crypto-adoptie. De top drie landen die in het meest vergevorderde stadium zitten in de adoptie van digitale activa zijn India, Nigeria en Thailand. Maar liefst zes landen uit Centraal- en Zuid-Azië maken deel uit van de top tien.

Een belangrijk detail is het feit dat het onderzoek met name gericht is op de adoptie onder gewone burgers. Financiële reuzen worden dus buiten beschouwing gelaten.

Up to date blijven van de laatste nieuwtjes?

Naam(Vereist)

Volg mij

Download gratis onze 10 tips.

De cryptomarkten zijn nog relatief nieuw en er is veel informatie waardoor u soms door de bomen het bos niet ziet. In dit e-book vindt u 10 tips die u wegwijs kunnen maken in de wondere wereld van cryptocurrency. Daarnaast kunnen ze voorkomen dat u veel geld verliest.
Ja, ik wil meer te weten komen.

Lees ook

Hulp nodig van de Bitcoin Consultant?

U wilt graag beginnen met investeren in Bitcoin en andere cryptocurrencies. Vindt u het lastig om uw weg te vinden in het oerwoud van informatie? Neem dan vrijblijvend contact op of maak een afspraak via een van de onderstaande knoppen.

Contact

deBitcoinconsulant @ 2021 | Powered by Customerscope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram