Nieuwsoverzicht van deze week: Pumpen en dumpen instituten Bitcoin?

4 november 2023

JPMorgan: BTC stijging deels dankzij institutionele investeerders

De Amerikaanse bankgigant JPMorgan is in een nieuw rapport tot de conclusie gekomen dat institutionele investeerders een belangrijke oorzaak voor de recente bitcoin (BTC) rally zijn geweest. De bitcoin futures op de Chicago Mercantile Exchange (CME) bleken namelijk een stuk populairder dan voorheen en ook de reusachtige walletaddressen zagen een significante groei.

ARK Invest verkoopt crypto aandelen

Het Amerikaanse investeringsbedrijf ARK Invest heeft een deel van haar Coinbase (COIN) en Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) aandelen verkocht. Deze zijn onderdeel van de Next Generation ETF.

Om precies te zijn heeft ARK Invest op maandag 3,3 miljoen dollar aan COIN en ongeveer 2,5 miljoen dollar aan GBTC op de markt gedumpt. Een dag later verkocht ARK Invest voor 1,8 miljoen dollar aan GBTC aandelen en 1,7 miljoen aan COIN aandelen.

Deutsche Bank voert crypto proef uit

Deutsche Bank, de grootste bank van Duitsland, heeft in samenwerking met investeringsbedirjf SC Ventures enkele on-chain overdrachten en swaps van synthetische USDC en een euro stablecoin uitgevoerd op het Universal Digital Payments Network (UDPN), een speciaal netwerk dat is ontworpen om de interoperabiliteit tussen verschillende betalingstechnologieën, zoals crypto en central bank digital currencies (CBDC’s) te verbeteren.

Grote Zwitserse bank biedt BTC en ETH diensten aan

St. Galler Kantonalbank, de op vier na grootste bank in Zwitserland, heeft deze week een grote stap gezet in het crypto-landschap. Het gaat handel en bewaardiensten voor bitcoin en ethereum (ETH) aanbieden aan een selecte groep cliënten. In de toekomst zou het crypto-aanbod mogelijk uitgebreid kunnen worden op basis van de vraag van cliënten.

Grote bank in Thailand verwerft cryptobeurs

De op een na grootste bank van Thailand, Kasikornbank, heeft middels een dochterondeming maar liefst 97 procent van alle uitstaande aandelen van een lokale cryptobeurs gekocht. Specifiek gaat het om de beurs genaamd ‘Stanag Corporation’. Deze zal naar verwachting een rebranding tegemoet gaan.

3 veelvoorkomende crypto hacks

In een recent rapport heeft blockchain-onderzoeksbureau Bitrace de drie meest gebruikte methoden van hackers in de crypto-industrie geanalyseerd.

Klembord hijacking: deze veelvoorkomende methode houdt in dat hackers je klembord kapen om gevoelige informatie zoals seed phrases te onderscheppen of wijzigen.Ook kunnen ze bijvoorbeeld walletadressen wijzigen om de fondsen van het doelwit naar een eigen adres te sturen.

SEO manipulatie: hackers kunnen tevens Search Engine Optimization (SEO), ofwel zoekmachineoptimalisatie technieken gebruiken om kwaadwillende crypto-applicaties of website hoger te laten ranken in Google en zo gebruikers op het verkeerde spoor brengen.

Liquiditeitsmining: tot slot kunnen hackers door middel van valse beloften gebruikers verleiden om crypto te storten in frauduleuze of gemanipuleerde liquiditeitspools. Dit doen ze door bijvoorbeeld hoge rendementen en lage risico’s te garanderen. Vervolgens gaan ze ervandoor met de fondsen van nietsvermoedende investeerders.

PayPal mag crypto diensten aanbieden in VK

De reusachtige betalingsverwerker PayPal heeft groen licht ontvangen van de Financial Conduct Authority (FCA) van het Verenigd Koninkrijk om een aantal crypto-diensten aan te bieden en reclame hiervoor te maken.

Up to date blijven van de laatste nieuwtjes?

Naam(Vereist)

Volg mij

Download gratis onze 10 tips.

De cryptomarkten zijn nog relatief nieuw en er is veel informatie waardoor u soms door de bomen het bos niet ziet. In dit e-book vindt u 10 tips die u wegwijs kunnen maken in de wondere wereld van cryptocurrency. Daarnaast kunnen ze voorkomen dat u veel geld verliest.
Ja, ik wil meer te weten komen.

Lees ook

Hulp nodig van de Bitcoin Consultant?

U wilt graag beginnen met investeren in Bitcoin en andere cryptocurrencies. Vindt u het lastig om uw weg te vinden in het oerwoud van informatie? Neem dan vrijblijvend contact op of maak een afspraak via een van de onderstaande knoppen.

Contact

deBitcoinconsulant @ 2021 | Powered by Customerscope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram