Nieuwsoverzicht van deze week: Bitcoin ETF goedkeuring binnen 3-6 maanden?

6 oktober 2023

Bitcoin ETF goedkeuring binnen 3-6 maanden?

Steven Schoenfield, een voormalig directeur van BlackRock, verwacht dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) ‘’binnen drie tot zes maanden’’ een spot Exchange Traded Fund (ETF) voor bitcoin goed zal keuren.

BlackRock is de grootste vermogensbeheerder ter wereld en een van de financiële reuzen die momenteel in de race zit voor het lanceren van een bitcoin spot-ETF. BlackRock diende in juni haar aanvraag in, waarna de SEC een heuse explosie aan aanvragen in ontvangst nam van andere grote partijen.

De volgende deadline van de poging van BlackRock staat voor 15 januari op de agenda. Uiterlijk op 15 maart zal de toezichthouder een eindoordeel moeten vellen. Dit komt wat dat betreft overeen met de tijdsindicatie die Schoenfield aangaf.

Nederlandse crypto-bedrijven in benarde situatie: rechter niet eens met DNB

Elf Nederlandse crypto firma’s sleepten in mei van dit jaar De Nederlandsche Bank (DNB) voor de rechter vanwege de torenhoge kosten die gepaard gaan met het strenge toezicht van DNB.

De destijdse eis, dat de kosten die zij zelf moeten betalen verlaagd worden, is nu werkelijkheid geworden na een uitspraak van de rechtbank in Rotterdam. De rechter heeft de bedrijven gelijk gegeven en besloten dat de DNB slechts een deel van de kosten bij de bedrijven neer mag leggen. Het bedrag dat DNB tot nu toe te veel zou hebben gevraagd, moet bovendien terug worden betaald aan de crypto-bedrijven.

Class-action rechtszaak tegen cryptobeurs Binance

Deze week is er een zogeheten class action rechtszaak aangespannen tegen Binance, ‘s werelds grootste cryptobeurs. Dit type rechtszaak betekent simpelweg dat er één rechtszaak wordt gevoerd namens een groep mensen met vergelijkbare claims. De Californiër Nir Lahav spande de rechtszaak aan omdat hij, evenals de groep die hij vertegenwoordigt, van mening is dat Binance invloed heeft gehad op de ondergang van FTX.

Verschillende tweets van Changpeng Zhao (CZ), de CEO van Binance, van vlak voor de dramatische ineenstorting van FTX worden naar voren gehaald in de aanklacht. Volgens de eisers wilden Binanceen CZ alles eraan doen om de ondergang van FTX te realiseren om zo de cryptomarkt te monopoliseren.

Gigantische marktaandeel Uniswap

Uniswap, de allereerste op Ethereum (ETH) gebaseerde decentralized exchange (DEX) heeft momenteel maar liefst 55 procent van de handelsvolume op de top 20 grootste decentrale beurzen in handen. Het weerspiegelt de enorme dominantie van de in 2018 gelanceerde DEX.

Autofabrikant Honda accepteert crypto-betalingen

Klanten van de reusachtige Japanse automaker Honda kunnen nu digitale activa gebruiken voor het financieren, leasen of kopen van voertuigen. Onder andere bitcoin (BTC), ethereum, dogecoin (DOGE) en Shiba Inu (SHIB) worden geaccepteerd door de autogigant.

Rechtszaak tegen ex-CEO FTX van start

Deze week is ook het proces tegen Sam Bankman-Fried (SBF), de voormalig CEO van het omgevallen FTX, begonnen. Bijna een jaar nadat FTX kopje onder ging, verschijnt SBF nu eindelijk voor de rechter.

Terwijl SBF zich nog altijd vasthoudt aan zijn onschuld, hangt hem een celstraf van tientallen jaren boven het hoofd.

Up to date blijven van de laatste nieuwtjes?

Naam(Vereist)

Volg mij

Download gratis onze 10 tips.

De cryptomarkten zijn nog relatief nieuw en er is veel informatie waardoor u soms door de bomen het bos niet ziet. In dit e-book vindt u 10 tips die u wegwijs kunnen maken in de wondere wereld van cryptocurrency. Daarnaast kunnen ze voorkomen dat u veel geld verliest.
Ja, ik wil meer te weten komen.

Lees ook

Hulp nodig van de Bitcoin Consultant?

U wilt graag beginnen met investeren in Bitcoin en andere cryptocurrencies. Vindt u het lastig om uw weg te vinden in het oerwoud van informatie? Neem dan vrijblijvend contact op of maak een afspraak via een van de onderstaande knoppen.

Contact

deBitcoinconsulant @ 2021 | Powered by Customerscope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram