Gaat Coinbase de Verenigde Staten verlaten?

21 april 2023

In maart kreeg de Amerikaanse beursgenoteerde crypto exchange Coinbase een officiële waarschuwing van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), vanwege het noteren van specifieke assets en hun staking-programma. Het is allesbehalve tevreden met de manier waarop het land momenteel strijdt tegen de wereld van digitale activa en lijkt om die reden dan ook van plan om het platform in Bermuda te laten draaien. De CEO van Coinbase, Brian Armstrong, heeft aangegeven dat wat een verhuizing betreft alle opties open liggen.

Bitcoin kopen via Twitter: nieuwe eToro samenwerking

Deze week kwam het nieuws naar buiten dat het sociale mediaplatform Twitter een samenwerking is aangegaan met eToro om crypto- en aandeel handelsdiensten te verlenen. Het is nu onder andere mogelijk om de bitcoin koers te zien op het platform en hierin te investeren door een doorverwijzing naar eToro.

Chinese banken in Hong Kong bemoeien zich met crypto

Hong Kong heeft de ambitie om zichzelf om te vormen tot een waar crypto hub en vormt een sterk contrast met China, een land waar crypto hevig gereguleerd wordt. Door de onrust in het Amerikaanse bankensysteem zijn de Verenigde Staten veel strenger geworden op Amerikaanse banken die bedrijven in de crypto-sector willen bedienen. In Hong Kong zorgde dit ook voor problemen, maar het blijkt dat Chinese banken dit gat graag op willen vullen.

Crypto is officieel eigendom in Hong Kong

In Hong Kong is er tevens duidelijkheid geschetst wat betreft de wetgevende definitie van crypto. Een rechtbank gevestigd in Hong Kong heeft crypto namelijk officieel geclassificeerd als eigendom. Deze classificatie an sich is niet per se positief of negatief te noemen, maar het is een duidelijk signaal dat toezichthouders en overheden zich inspannen om duidelijke richtlijnen vast te stellen. In tegenstelling tot de vijandige houding van Amerikaanse toezichthouders, zet Hong Kong de deuren juist wagenwijd open voor bedrijven uit de crypto-sector.

Bitcoin exchange Bittrex aangeklaagd door SEC

Deze vijandige houding van de SEC wordt perfect geïllustreerd in het crypto nieuws van deze week. De SEC zet zijn oorlog voort door cryptobeurs Bittrex aan te klagen voor een aantal zaken. De Amerikaanse toezichthouder beweert dat Bittrex en zijn voormalig CEO, Bill Shihare, de registratievereisten van de federale effecten wetten hebben omzeild. Ook zou Bittrex ten minste $1,3 miljard aan inkomsten uit transactiekosten hebben verdiend van investeerders, waaronder Amerikaanse investeerders, zonder zich te registreren of te voldoen aan de Amerikaanse effectenwetgeving.

Bitcoin whales accumuleren na een maand weer

Na een maand lang weg te zijn geweest, zijn bitcoin whales (adressen tussen 100 - 1.000 BTC) momenteel weer aan het accumuleren. In 2 dagen tijd is er namelijk in totaal 20.007 BTC toegevoegd aan deze wallets. Desondanks ondergaat de BTC koers momenteel een correctie en handelen we op het moment van schrijven op $28.800.

Up to date blijven van de laatste nieuwtjes?

Naam(Vereist)

Volg mij

Download gratis onze 10 tips.

De cryptomarkten zijn nog relatief nieuw en er is veel informatie waardoor u soms door de bomen het bos niet ziet. In dit e-book vindt u 10 tips die u wegwijs kunnen maken in de wondere wereld van cryptocurrency. Daarnaast kunnen ze voorkomen dat u veel geld verliest.
Ja, ik wil meer te weten komen.

Lees ook

Hulp nodig van de Bitcoin Consultant?

U wilt graag beginnen met investeren in Bitcoin en andere cryptocurrencies. Vindt u het lastig om uw weg te vinden in het oerwoud van informatie? Neem dan vrijblijvend contact op of maak een afspraak via een van de onderstaande knoppen.

Contact

deBitcoinconsulant @ 2021 | Powered by Customerscope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram