Bitcoin prijs voorspellingen 2018: absurd of realistisch?

14 april 2021

Wat zal de prijs zijn van één Bitcoin aan het einde van 2018? In dit artikel bespreek ik een aantal prijs voorspellingen die in de afgelopen weken zijn gedaan. Eerst kijken we naar wat de prijs dit jaar heeft gedaan. Ik geef ook nog redenen die een prijsstijging steunen.

bitcoin-prijs-tot-eind-mei

 

In bovenstaand figuur zien we dat de prijs van begin januari tot eind mei gedaald is. De grootste daling was van 7 januari (€14.350) tot 6 februari (€4.718). Daarna werden de dalingen en stijgingen steeds minder significant. Eind mei werd er een prijs genoteerd van €6.525 en lijkt de Bitcoin prijs weer de bodemprijs te testen. Waar gaat de prijs naar toe?

bitcoin-prijs-ontwikkelings-patroon

 

In bovenstaand figuur ziet u dat de volatiliteit in de prijs lijkt af te nemen. Verder vormt er een symmetrisch patroon dat zichzelf eind juli zou moeten oplossen. De blauwe pijl geeft de verwachte prijsontwikkeling voor de rest van juni. Na de blauwe pijl geeft het vraagteken het eind van juli aan. Hier kan de prijs de lijn doorbreken en stijgen of omlaag gaan. Als de prijs omlaag gaat dan zou de prijs weer richting €5.250 of lager kunnen gaan. Als het patroon omhoog zal gaan en we breken uit naar boven dan zal de prijs waarschijnlijk weer over €8300 stijgen. Laten we eens kijken naar wat anderen voorspellen.

Wat zijn de recente Bitcoin prijs voorspellingen?

bitcoinpredictions2018

In bovenstaand figuur ziet u een aantal voorspellingen die zijn gedaan door bekende personen in de cryptowereld. Sommige zijn van grote, bekende bedrijven en anderen zijn bekende youtube “day traders” die dagelijks de koersen in de gaten houden en voorspellen door middel van technische analyses. Ik zal een aantal van de prijs voorspellingen toelichten.

Tom Lee van Fundstrat Global Advisors, voorspelde eerder dit jaar al dat de Bitcoin prijs naar $91.000- zou stijgen in 2020. Hij komt frequent op tv bij een Amerikaanse zender om over Bitcoin te praten en diens koers. Hij verwacht dat de prijs van één Bitcoin aan het einde van het jaar op $25.000- zal liggen. Veel analisten verwachten dat de prijs in de tweede helft van 2018 enorm zal stijgen.

Arthur Hayes , de CEO van BitMEX, één van de grotere Bitcoin beurzen verwacht dat de prijs aan einde van 2018 $50.000- zal zijn.

John McAfee , van het bekende anti-virus programma, voorspelt dat de prijs maar liefst $15.000- zal zijn aan het eind van juni! Hij voorspelt ook dat de Bitcoin prijs in 2020 $500.000- zal bereiken. En als dat niet gebeurt zal hij op nationale televisie zijn eigen geslachtsdeel opeten. Zie zijn tweet daarover hieronder. Zijn prijs voorspellingen lijken iets aan de mooie kant te zitten.

mcafee_bitcoin_price_2020

 

Nicholas Merten, oftewel Data Dash, één van de bekende youtubers die dagelijks goede informatie verschaft in de cryptowereld voorspelt dat de prijs $50.000- zal zijn aan het einde van het jaar.

Redenen die stijging van de Bitcoin prijs ondersteunen

Het blijft speculeren naar de uiteindelijke prijs, maar er zijn wel een aantal redenen waarom het waarschijnlijk is dat de prijs verder zal stijgen.

Er is een nieuwe wereldwijde financiële crisis voorspeld. George Soros, die zijn vermogen verwierf met beurs speculatie, voorziet een nieuwe crisis. Veel investeerders zullen hun geld ergens willen investeren waar er meer rendement te halen valt. Een veilige haven is goud, maar ook de Bitcoin staat op menig rader.

Het ontstaan van een Exchange Traded Fund (ETF). Een ETF is een beurs beleggingsinstrument die het een investeerder mogelijk maakt om te beleggen in Bitcoins zonder ze daadwerkelijk te bezitten. Dit zou een katalysator kunnen zijn voor een hogere prijs, omdat veel investeerders (van Wall Street) die nu nog niet kunnen beleggen met de Bitcoin het dan wel kunnen. Er wordt verwacht dat de ETFs richting eind van 2018 beschikbaar zullen zijn voor investeerders. Tot nu toe zijn het vooral particulieren die geld hebben geïnvesteerd in bitcoins. Wat zal de prijs doen als de grote instituten gaan investeren?

Er zitten een aantal prijs verwachtingen bij die niet realistisch lijken, maar met name bovenstaande redenen doen mij geloven dat de prijs van Bitcoin weer de top zal bereiken van eind 2017 en die mogelijk zal ontstijgen.

Wat ik voor u kan doen.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over bitcoins en andere cryptovaluta kopen neem dan contact op. Wilt u andere handige en informatieve artikelen lezen over “het juiste moment om bitcoins of cryptovaluta te kopen” of “wat zijn altcoins?”klik dan hier voor meer artikelen. Wilt u zelf bitcoins kopen dan is Coinbase één van de betrouwbaardere beurzen om te kopen. Als u via de link een account aanmaakt krijgen we beide 10$ gratis bij aankoop van $100 aan bitcoin of meer.

Altcoins

Als u geïnteresseerd bent in het kopen van een Altcoin , zoals Ethereum, NEO, Monero of ripple of een ander goed project dan kunt u advies vragen via contact. Als u zelf aan de slag wil dan kunt u een account aanmaken op Binance en Kucoin. Dit zijn betrouwbare online beurzen waar u veel Altcoins kunt aanschaffen. (Links hierboven zijn doorverwijzing links wat een klein voordeel oplevert voor mij)

Up to date blijven van de laatste nieuwtjes?

Naam(Vereist)

Volg mij

Download gratis onze 10 tips.

De cryptomarkten zijn nog relatief nieuw en er is veel informatie waardoor u soms door de bomen het bos niet ziet. In dit e-book vindt u 10 tips die u wegwijs kunnen maken in de wondere wereld van cryptocurrency. Daarnaast kunnen ze voorkomen dat u veel geld verliest.
Ja, ik wil meer te weten komen.

Lees ook

Hulp nodig van de Bitcoin Consultant?

U wilt graag beginnen met investeren in Bitcoin en andere cryptocurrencies. Vindt u het lastig om uw weg te vinden in het oerwoud van informatie? Neem dan vrijblijvend contact op of maak een afspraak via een van de onderstaande knoppen.

Contact

deBitcoinconsulant @ 2021 | Powered by Customerscope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram