Bitcoin Crash? Wat nu?

14 april 2021

 

De prijs van de Bitcoin is gisteren flink omlaag gegaan. Is dit de bubble waar iedereen bang voor was? Wat is hiervoor nou de reden? En moet ik verkopen of kopen? Lees hieronder verder!

De prijs van Bitcoin is gisteren flink gekelderd, op het diepste punt was dat maar liefst 30% en voor andere cryptovaluta tot wel 50%. Hoe komt dat nou eigenlijk? Daarvoor zijn verschillende redenen, maar geen eenduidige. Meer waarschijnlijk lijkt dat alle redenen bij elkaar voor de crash hebben gezorgd. Hieronder volgen een aantal mogelijke redenen:

  • Het nieuwe jaar in Azië. Net als met kerst bij ons is er geld nodig voor cadeaus rondom de feestdagen. In voorgaande jaren (zie afbeelding hieronder) lijkt er een dip te zijn rond dit tijdstip in de maand, omdat er dan winsten uit de Bitcoin en cryptowereld worden gehaald voor cadeaus. Er zit veel geld uit Korea, Japan en China in de cryptovaluta.
  • Wall Street bonussen. Tussen 15 en 18 januari krijgen de meesten op Wall Street, waar de grote beurzen zijn gevestigd in Amerika, hun bonus. Zij zullen proberen bitcoins te bemachtigen voor een zo laag mogelijk prijs met behulp van prijs manipulatie.
  • Onzekerheid over cryptovaluta in China. China heeft vorig jaar handel in bitcoins op online beurzen verboden. Kort geleden heeft China aangekondigd het minen (Wat is minen?) wil verbieden. Nu willen ze nog een stapje verder gaan door zelfs het hebben van een wallet (digitale portemonnee) te verbieden. Dit zorgt voor veel onzekerheid bij bitcoin investeerders.
  • Gezonde cyclus in de markt. De Bitcoin en cryptovaluta in het algemeen is enorm hard gestegen de afgelopen maanden. Hierin zie je dat het net als in andere financiële markte een cyclus volgt. De markt moet eerst weer normaliseren door te dalen, voordat het weer kan stijgen.
  • Onvolwassen investeerders. De cryptovaluta markt is nog erg jong en velen die er in zitten komen niet uit de financiële markt en hebben er weinig ervaring mee. Onder deze investeerders breekt snel paniek uit als de prijs enigzins daalt en zij verkopen meteen. Zij zullen vaak ook duurder moeten terugkopen. Dit komt omdat de prijs in cryptovaluta heel snel kan zakken, maar vaak ook weer heel snel stijgt.

january bitcoin dip In bovenstaand figuur ziet u dat er de afgelopen jaren in januari een dip in prijs lijkt te zijn. De prijzen zijn dus flink gezakt, maar de markt lijkt voorzichtig weer op te kruipen. Is dit nou een moment om te kopen of moet ik nog even afwachten? En wat doen anderen? Hieronder ziet u een afbeelding van Warren Buffett, één van de rijkste personen ter wereld. warren buffet be greedy when others are fearful Hiermee zegt hij dus eigenlijk dat je moet verkopen wanneer anderen hebberig worden en kopen wanneer anderen bang zijn om te kopen. Een crash als deze gebeurt om de zoveel tijd in de cryptowereld (en in de rest van de financiële wereld) en toch blijft de prijs in een stijgende trend zitten. Zolang er fundamenteel niks verandert aan de technologie van de Bitcoin en andere cryptovaluta zal de prijs weer stijgen. Moet u nu bitcoins gaan kopen of nog even afwachten? Dat blijft moeilijk om te zeggen. Het is lastig om het diepste punt exact te voorspellen en het kan snel weer stijgen waardoor het dieptepunt wordt gemist. Het beste is om niet voor het absolute dieptepunt te gaan maar bepaalde koop technieken toe te passen om er het meeste uit te halen. Nu is in ieder geval een mooi instapmoment mocht u de eerdere boot hebben gemist.

Wat ik voor u kan doen.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over bitcoins en andere cryptovaluta kopen neem dan contact op. Wilt u andere handige en informatieve artikelen lezen over “bitcoins en belasting betalen” of “wat zijn altcoins?”klik dan hier voor meer artikelen.

Up to date blijven van de laatste nieuwtjes?

Naam(Vereist)

Volg mij

Download gratis onze 10 tips.

De cryptomarkten zijn nog relatief nieuw en er is veel informatie waardoor u soms door de bomen het bos niet ziet. In dit e-book vindt u 10 tips die u wegwijs kunnen maken in de wondere wereld van cryptocurrency. Daarnaast kunnen ze voorkomen dat u veel geld verliest.
Ja, ik wil meer te weten komen.

Lees ook

Hulp nodig van de Bitcoin Consultant?

U wilt graag beginnen met investeren in Bitcoin en andere cryptocurrencies. Vindt u het lastig om uw weg te vinden in het oerwoud van informatie? Neem dan vrijblijvend contact op of maak een afspraak via een van de onderstaande knoppen.

Contact

deBitcoinconsulant @ 2021 | Powered by Customerscope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram