Paper wallet: veilig gebruiken zonder bitcoins te verliezen

14 april 2021

Te veel mensen weten nog niet hoe ze veilig hun bitcoins kunnen importeren en of gebruiken vanaf hun paper wallet. Lees het hier!

Paper wallet

Een paper wallet is één van de manieren om je bitcoins veilig op te slaan. Het is één van de meest veilige methodes om ze veilig te bewaren tegen hacks. Toch is het inmiddels enigszins achterhaald. Dit onder andere omdat het importeren een nadeel heeft als je niet weet hoe het importeren in zijn werk gaat. Daarbij kunnen bitcoins verloren gaan.

Hoe je je bitcoin veilig importeert

Hieronder de veiligste methodes om je bitcoins veilig te importeren zonder dat bitcoins verloren kunnen gaan. Importeer je bitcoin door:

Vanuit de bovenstaande wallets kun je je bitcoins uitgeven of direct doorsturen naar een veilige hardware wallet. Het is (nog) niet mogelijk bitcoins direct van een paper wallet naar een hardware wallet te sturen.

 

Hoe je bitcoins kunt verliezen

Wat er soms misgaat is dat er bijvoorbeeld 10 bitcoins worden geïmporteerd van een paper wallet naar een desktop wallet. (Je kunt niet een deel van de bitcoins van een paper wallet importeren, je importeert de keys en daarmee alle bitcoins) Vervolgens worden 2 bitcoins verstuurd naar Pietje en denkt men dat de resterende bitcoins op de paper wallet blijven staan. Dit is niet het geval, de resterende bitcoins staan op de desktop wallet. Als je niet accuraat bent met de seeds/back up maken van je desktop wallet en je computer crasht, dan ben je de 8 bitcoins kwijt.

Wat ik voor u kan doen

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over bitcoins en andere cryptovaluta kopen neem dan contact op. Wilt u andere handige en informatieve artikelen lezen over “het juiste moment om bitcoins of cryptovaluta te kopen” of “wat zijn altcoins?”klik dan hier voor meer artikelen. Wilt u zelf bitcoins kopen dan is Coinbase één van de betrouwbaardere beurzen om te kopen. Als u via de link een account aanmaakt krijgen we beide 10$ gratis bij aankoop van $100 aan bitcoin of meer.

Altcoins

Als u geïnteresseerd bent in het kopen van een Altcoin , zoals Ethereum, NEO, Monero of ripple of een ander goed project dan kunt u advies vragen via contact. Als u zelf aan de slag wil dan kunt u een account aanmaken op Binance en Kucoin. Dit zijn betrouwbare online beurzen waar u veel Altcoins kunt aanschaffen. (Links hierboven zijn doorverwijzing links wat een klein voordeel oplevert voor mij)

Leren (day)traden

Wil je leren hoe je grafieken kunt lezen en hoe je kunt handelen? Kom dan een kijkje nemen bij één van de trainingen. Deze zijn zowel online als offline te volgen.

Up to date blijven van de laatste nieuwtjes?

Naam(Vereist)

Volg mij

Download gratis onze 10 tips.

De cryptomarkten zijn nog relatief nieuw en er is veel informatie waardoor u soms door de bomen het bos niet ziet. In dit e-book vindt u 10 tips die u wegwijs kunnen maken in de wondere wereld van cryptocurrency. Daarnaast kunnen ze voorkomen dat u veel geld verliest.
Ja, ik wil meer te weten komen.

Lees ook

Hulp nodig van de Bitcoin Consultant?

U wilt graag beginnen met investeren in Bitcoin en andere cryptocurrencies. Vindt u het lastig om uw weg te vinden in het oerwoud van informatie? Neem dan vrijblijvend contact op of maak een afspraak via een van de onderstaande knoppen.

Contact

deBitcoinconsulant @ 2021 | Powered by Customerscope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram