Nieuwsoverzicht van deze week: Wie is de eigenaar van de 3e grootste bitcoin wallet?

26 augustus 2023

Mysterieuze wallet: $3 miljard aan bitcoin

Deze week werd er in grote mate gespeculeerd over de eigenaar van een gigantische, mysterieuze bitcoin (BTC) wallet. De wallet in kwestie bezit maar liefst 118.300 BTC, wat tegen de huidige koers een waarde heeft van 3,08 miljard dollar. Het adres mag zelfs de 3e plek in beslag nemen wat betreft grootste BTC wallets ter wereld. Het meest opmerkelijke aan dit verhaal is dat het vermogen in minder dan 4 maanden tijd is opgebouwd. Op 8 mei ontving de wallet namelijk de allereerste transactie ter waarde van 0,25 BTC.

Eigenaar Onthuld

Terwijl de geruchtenmolen overuren draaide, is inmiddels naar buiten gebracht dat Robinhood, het populaire Amerikaanse investeringsplatform, hoogstwaarschijnlijk achter de wallet zit. Blockchain-analyseplatform Arkham Intelligence heeft het adres namelijk getagd als ‘Robinhood Jump Trading Custody’.

Wu Blockchain liet echter tevens middels een bericht op X, voorheen bekend als Twitter, weten dat de Amerikaanse cryptobeurs Gemini verantwoordelijk is voor een deel van de instroom richting de bitcoin wallet. Dit betekent echter niet dat het de eigenaar is van de gigantische wallet.

SEC buigt zich over bitcoin beursfondsen

In de eerste week van september zal de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een beslissing moeten publiceren over een totaal van zeven spot Exchange Traded Funds (ETF’s) voor bitcoin. Financiële reuzen waaronder BlackRock en Fidelity zullen dan voor het eerst een reactie ontvangen vanuit de financiële waakhond.

Dit betekent echter niet dat er een definitieve beslissing wordt gemaakt. De SEC heeft bij iedere deadline namelijk de keuze om de uitspraak uit te stellen. Tot dusver kwam de SEC altijd pas op de laatste deadline met een eindoordeel en dus wordt er nu niks anders verwacht.

Mocht de toezichthouder het dit keer anders doen, dan zou de mogelijke goedkeuring van een beursfonds enorm bullish zijn voor de BTC koers.

Bitcoin naar $400.000 na de halving?

Mining-hostingprovider Blockware heeft deze week een rapport naar buiten gebracht waarin de verwachting van de volgende BTC halving wordt gedeeld. Het miningbedrijf denkt dat bitcoin een piek van 400.000 dollar kan bereiken in de volgende bullmarkt.

Als eerste reden voor deze verwachte prijsstijging noemt het de verlaagde verkoopdruk. De niet-efficiënte miners zullen volgens Blockware bezwijken onder de gehalveerde BTC-omzet. Zodra deze zwakke miners het ecosysteem zijn verlaten, is er minder concurrentie en dus minder verkoopdruk. Het geeft aan dat er na de halving ieder jaar 164.250 bitcoins minder op de markt komen.

Verder is het van mening dat de halving zorgt voor een verhoogde vraag. Veel marktdeelnemers begrijpen namelijk het effect van de halving, wat in het verleden iedere keer tot een sterke stijging van de vraag heeft geleid.

BNB verkeert in moeilijkheden

De crypto van Binance, build ‘n build (BNB), heeft het erg zwaar op het moment. Sinds de bullrun van twee jaar geleden bevindt de koers zich op een absoluut dieptepunt.

Dit heeft deels te maken met de eerdere aanklacht van de SEC tegen Binance. Binance is beschuldigd van fraude en marktmanipulatie en het overtreden van de Amerikaanse effectenwetgeving. Daarnaast heeft de beurs de afgelopen tijd meerdere landen, waaronder Nederland, verlaten.

Ook heeft de crypto-gigant recentelijk een grote betalingspartner verloren en is er een punt gezet achter zijn betalingsdienst Binance Connect.

Tot slot stromen momenteel klachten binnen over transactieproblemen met de euro. Alle negativiteit leidt tot verhoogde crypto-opnames bij Binance en een negatieve reactie van de BNB koers.

Nederlandse regering steunt digitale euro

De Nederlandse regering heeft deze week haar steun voor het wetsvoorstel van de digitale euro betuigd. Dit blijkt uit een brief die het demissionaire kabinet heeft gestuurd aan de rest van de Tweede Kamer.

De digitale euro is een Central Bank Digital Currency (CBDC) dat direct door de Europese Centrale Bank (ECB) uitgegeven zal worden.

Up to date blijven van de laatste nieuwtjes?

Naam(Vereist)

Volg mij

Download gratis onze 10 tips.

De cryptomarkten zijn nog relatief nieuw en er is veel informatie waardoor u soms door de bomen het bos niet ziet. In dit e-book vindt u 10 tips die u wegwijs kunnen maken in de wondere wereld van cryptocurrency. Daarnaast kunnen ze voorkomen dat u veel geld verliest.
Ja, ik wil meer te weten komen.

Lees ook

Hulp nodig van de Bitcoin Consultant?

U wilt graag beginnen met investeren in Bitcoin en andere cryptocurrencies. Vindt u het lastig om uw weg te vinden in het oerwoud van informatie? Neem dan vrijblijvend contact op of maak een afspraak via een van de onderstaande knoppen.

Contact

deBitcoinconsulant @ 2021 | Powered by Customerscope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram