Nieuwsoverzicht van deze week: Waarom Bitcoin ETF belangrijk is

19 november 2023

Coinbase legt belang BTC beursfonds uit

De Amerikaanse beursgenoteerde cryptobeurs Coinbase heeft afgelopen maandag uitgelegd waarom een bitcoin ETF beursfonds veel waarde heeft. Vaak wordt verwezen naar de kapitaalinstroom dat een dergelijk fonds bewerkstelligt, vanwege het feit dat vermogensbeheerders eindelijk blootstelling tot bitcoin kunnen verwerven. Coinbase benoemt echter dat dit tevens de liquiditeit en prijs ontdekking zal verbeteren voor alle marktdeelnemers.

Bovendien kan een bitcoin beursfonds ‘’de deur openen naar nieuwe producten’’, wat de algehele adoptie ten goede zal komen, aldus Coinbase.

Duitse bankgigant krijgt crypto-licentieDe Duitse bankgigant Commerzbank heeft als eerste grote Duitse ‘’fullservice bank’’ een licentie voor crypto-bewaardiensten in ontvangst mogen nemen. Als gevolg mag de bank een uitgebreid scala aan digitale activadiensten ontwikkelen, met speciale nadruk op crypto zoals bitcoin en ethereum.

BlackRock dient aanvraag ethereum beursfonds in

Vorige week kwam het nieuws al naar buiten dat BlackRock, ‘s werelds grootste vermogensbeheerder, een ethereum (ETH) beursfonds had aangevraagd. Nu heeft de Wall Street-reus een zogenoemde S-1 aanvraag ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Deze registratieverklaring is een cruciale stap om een financieel product op de openbare markt te lanceren.

Besluit bitcoin en ethereum beursfonds uitgesteld

Deze week heeft de SEC bovendien uitstel aangevraagd in haar beoordelingsprocedure voor zowel een bitcoin (BTC) als ethereum beursfonds. Specifiek is de deadline voor de bitcoin beursfonds-aanvraag van Hashdex en de ethereum beursfonds-aanvraag van Grayscale naar voren geschoven. Het besluit was geen verrassing en dus heerste er geen merkbare teleurstelling in de crypto-wereld.

BlackRock waarschuwt voor stablecoin gevaar

BlackRock, die nu voor zowel voor bitcoin als ethereum in de race is om een beursfonds op de Amerikaanse markt te krijgen, heeft deze week laten weten dat het de twee grootste stablecoins van de markt, USDT en USDC, als risico beschouwt voor de bitcoin koers.

Het beschouwt de activa als een ‘relatief nieuw fenomeen’ waarvan het onmogelijk is om van tevoren alle risico’s te zien die ze vormen voor de bitcoin-markt.

Als argumenten noemt BlackRock het feit dat tether, het bedrijf achter USDT, volatiele activa aanhoudt als onderpand en tevens problemen heeft gehad met de Amerikaanse overheid. Wat betreft USDC schrijft BlackRock over de eerdere ontkoppeling met de Amerikaanse dollar toen Silicon Valley Bank (SVB) kopje onder ging. Circle stalde toen namelijk een deel van het onderpand bij de ingestorte bank.

XRP nepnieuws

Deze week werd een vals document gevonden bij het Delaware Department of State (DDS) dat suggereerde dat BlackRock een beursfonds voor XRP had geregistreerd. Een dergelijke registratie gaat vaak voorafgaand aan een officiële aanvraag bij de SEC. Het bleek echter om een valse registratie te gaan die de naam van de directeur van BlackRock had gebruikt.

Het DDS heeft aangekondigd dat de zaak verwezen wordt naar Justitie voor verder onderzoek.

Up to date blijven van de laatste nieuwtjes?

Naam(Vereist)

Volg mij

Download gratis onze 10 tips.

De cryptomarkten zijn nog relatief nieuw en er is veel informatie waardoor u soms door de bomen het bos niet ziet. In dit e-book vindt u 10 tips die u wegwijs kunnen maken in de wondere wereld van cryptocurrency. Daarnaast kunnen ze voorkomen dat u veel geld verliest.
Ja, ik wil meer te weten komen.

Lees ook

Hulp nodig van de Bitcoin Consultant?

U wilt graag beginnen met investeren in Bitcoin en andere cryptocurrencies. Vindt u het lastig om uw weg te vinden in het oerwoud van informatie? Neem dan vrijblijvend contact op of maak een afspraak via een van de onderstaande knoppen.

Contact

deBitcoinconsulant @ 2021 | Powered by Customerscope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram