Nieuwsoverzicht van deze week: Verkocht Tesla dit kwartaal bitcoins?

21 juli 2023

Tesla heeft in het tweede kwartaal van 2023 geen Bitcoin verkocht. Dit is het vierde kwartaal op rij dat het bedrijf Bitcoin vasthoudt. De beslissing van Tesla kan te maken hebben met het recente herstel van de Bitcoin-prijs, die in de afgelopen twee kwartalen zijn waarde heeft behouden.Tesla heeft in 2022 voor $936 miljoen aan Bitcoin verkocht, maar houdt nog steeds $184 miljoen aan Bitcoin vast. Het bedrijf heeft de verwachtingen van analisten overtroffen met een gerapporteerde aangepaste winst per aandeel van $0,91 en een omzet van $24,9 miljard in Q2. Het aandeel Tesla daalde woensdag met ruim 4%, maar de koers van Bitcoin staat inmiddels weer boven de $30.000.

Grote investeerders kiezen massaal voor bitcoin fondsen

Al een aantal weken is te lezen over hoe steeds meer geld naar  onder andere bitcoin-investeringsfondsen stroomt. Eind vorige maand waren de instromen naar crypto-beursfondsen sinds 2022 niet meer zo groot geweest, maar nu is ook die grens overstegen. Investeerders waren vorige week net zo optimistisch als in 2021.

Dat is de grootste groei sinds het vierde kwartaal van 2021. Als we inzoomen op vorige week, dan gaat het in totaal om 137 miljoen dollar aan inflows. Dat is niet zoveel als het record van dit jaar, die zagen we namelijk vier weken geleden met een wekelijks bedrag van 199 miljoen dollar. Dat was vlak nadat BlackRock zijn aanvraag deed voor een spot-bitcoin-ETF.

Haal je crypto bij Binance weg

Binance heeft per 17 juli besloten de deuren te sluiten in Nederland. Ze waarschuwen om de cryptocurrencies die er staan voor 17 augustus weg te halen. Vanaf die datum kan Binance namelijk wallets gaan sluiten..

Crypto primeur Franse bank

Société Générale, een Franse bank, heeft alle denkbare licenties voor crypto-activiteiten in Frankrijk. Dit maakt het de enige bank die alle vier de typen crypto-diensten mag aanbieden: het bewaren van crypto voor klanten, het handelen in crypto met fiat-valuta, het verkopen van de ene cryptocurrency voor de andere, en het verwerken van koop- en verkooporders van derde partijen. De licenties zijn een belangrijke stap voor Société Générale in zijn verkenning van de crypto-wereld.

Up to date blijven van de laatste nieuwtjes?

Naam(Vereist)

Volg mij

Download gratis onze 10 tips.

De cryptomarkten zijn nog relatief nieuw en er is veel informatie waardoor u soms door de bomen het bos niet ziet. In dit e-book vindt u 10 tips die u wegwijs kunnen maken in de wondere wereld van cryptocurrency. Daarnaast kunnen ze voorkomen dat u veel geld verliest.
Ja, ik wil meer te weten komen.

Lees ook

Hulp nodig van de Bitcoin Consultant?

U wilt graag beginnen met investeren in Bitcoin en andere cryptocurrencies. Vindt u het lastig om uw weg te vinden in het oerwoud van informatie? Neem dan vrijblijvend contact op of maak een afspraak via een van de onderstaande knoppen.

Contact

deBitcoinconsulant @ 2021 | Powered by Customerscope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram