Nieuwsoverzicht van deze week: Onverwacht uitstel Bitcoin ETF's

29 september 2023

Bitcoin ETF’s uitgesteld

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft deze week vervroegd de deadlines van verschillende bitcoin (BTC) spot Exchange Traded Fund (ETF) aanvragen uitgesteld.

Afgelopen dinsdag diende de financiële waakhond haar uitstel in voor zowel de gezamenlijke poging van ARKInvest en 21Shares als die van GlobalX. Vervolgens bracht de SEC donderdag wederom het crypto-land in teleurstelling door de pogingen van BlackRock, Bitwise, Invesco & Galaxy en Valkyrie uit te stellen. Hoogstwaarschijnlijk zullen vermogensbeheerders VanEck, Wisdomtree en Fidelity nog hetzelfde nieuws te horen krijgen.

Omdat er nog geen akkoord is over een nieuwe begroting dreigt de Amerikaanse overheid deels te moeten sluiten. Dit is waarschijnlijk de reden waarom de SEC ruim voor haar deadlines heeft besloten deze uit te stellen.

Politici eisen goedkeuring bitcoin ETF

Terwijl de SEC nog altijd hét struikelblok is voor de komst van een spot-ETF voor bitcoin, zetten vier Amerikaanse wetgevers de voorzitter onder druk. Specifiek hebben vier afgevaardigden van The House of Financial Services Committee een brief gestuurd naar de voorzitter van de SEC, Gary Gensler, en geëist voor een "onmiddellijke" goedkeuring van een bitcoin beursfonds.

BTC volatiliteit op dieptepunt

De 3-maandelijke volatiliteit van bitcoin staat momenteel op een niveau dat sinds het begin van 2019 niet meer gezien is. Destijds ging de periode van historisch lage volatiliteit vooraf aan de grote opwaartse beweging die het einde markeerde van de hardnekkige bearmarkt.

Crypto exchange Kraken stapt aandelenwereld in

Bloomberg schreef deze week in een nieuw artikel dat de Amerikaanse cryptobeurs Kraken van plan zou zijn om haar handelsdiensten volgend jaar uit te breiden tot de aandelenmarkt. Een nieuwe divisie genaamd ‘Kraken Securities’ zal zich naar verluidt richten op zowel de Verenigde Staten als het Verenigd Koninkrijk. Mochten de plannen gerealiseerd worden, dan zou het de eerste Amerikaanse cryptobeurs zijn die tevens aandelen en beursgenoteerde fondsen aanbiedt.

Cryptobeurs Gemini verlaat Nederlandse markt

De in New York gevestigde exchange Gemini gaat Binance achterna door ons kikkerlandje te verlaten. Binance was drie maanden geleden namelijk ook al gedwongen om te vertrekken uit Nederland

Gemini pakt haar koffers vanwege de eisen die De Nederlandsche Bank (DNB) stelt. Bitvavo, de grootste beurs van Nederland, wordt door Gemini aanbevolen als nieuwe thuisbasis voor Nederlandse klanten.

Chinese rechtbank doet gunstige crypto uitspraak

Terwijl het handelen in crypto evenals crypto mining illegaal is in China, heeft een Chinese rechtbank nu geoordeeld dat het wél legaal is om crypto in handen te hebben. In een lokale rechtszaal in Shanghai heeft de rechter besloten dat het pas illegaal is om digitale activa te bezitten als er illegale praktijken bij komen kijken.

Britse bank verbiedt crypto transacties

Klanten van Chase Bank, een in 2021 gelanceerde dochteronderneming van de bankgigant JPMorgan Chase & Co, zijn niet langer in staat transacties met crypto uit te voeren. Chase Bank heeft namelijk een verbod aangekondigd in het Verenigd Koninkrijk. Het besluit volgt naar eigen zeggen op een stijging in crypto-gerelateerde fraude en oplichting in het VK.

Up to date blijven van de laatste nieuwtjes?

Naam(Vereist)

Volg mij

Download gratis onze 10 tips.

De cryptomarkten zijn nog relatief nieuw en er is veel informatie waardoor u soms door de bomen het bos niet ziet. In dit e-book vindt u 10 tips die u wegwijs kunnen maken in de wondere wereld van cryptocurrency. Daarnaast kunnen ze voorkomen dat u veel geld verliest.
Ja, ik wil meer te weten komen.

Lees ook

Hulp nodig van de Bitcoin Consultant?

U wilt graag beginnen met investeren in Bitcoin en andere cryptocurrencies. Vindt u het lastig om uw weg te vinden in het oerwoud van informatie? Neem dan vrijblijvend contact op of maak een afspraak via een van de onderstaande knoppen.

Contact

deBitcoinconsulant @ 2021 | Powered by Customerscope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram