Nieuwsoverzicht van deze week met o.a.: Zorgt crypto trading in Hong Kong voor groene cijfers?

3 juni 2023

Crypto adoptie: crypto exchanges kunnen van start in Hong Kong

De wereldwijde crypto adoptie heeft deze week in zekere zin weer een stap vooruit mogen zetten aangezien crypto exchanges vanaf nu een vergunning aan kunnen vragen in Hong Kong. De lokale Security and Futures Commission (SFP) van Hong Kong is de laatste horde die de beurzen moeten doorstaan om aan de slag te kunnen gaan.

Hong Kong opent de deuren voor de industrie en dit zou, te midden van de onduidelijke en harde aanpak van de Amerikaanse regelgevers, een ware verschuiving van crypto bedrijven teweeg kunnen brengen. Onderdeel van de manifestatie tot crypto hub is het eerdere nieuws van enkele weken geleden toen een rechtbank in Hong Kong crypto officieel als eigendom had geclassificeerd.

De nieuwe crypto wetgeving in Hong Kong komt echter wel met enkele regels. Zo is het vooralsnog niet mogelijk om in stablecoins te handelen, is het bieden van rente door middel van staking diensten verboden en zijn derivaten vooralsnog niet toegestaan. De aangeboden cryptomunten moeten tevens opgenomen zijn in minimaal twee grote indexen. Grote namen als bitcoin (BTC), ethereum (ETH), litecoin (LTC), cardano (ADA), polygon (MATIC) en chainlink (LINK) voldoen bijvoorbeeld aan de eis. Hier kun je de complete lijst aan cryptocurrencies zien die verhandeld mogen worden.

 

Akkoord over schuldenplatform VS

Deze week kwam er tevens belangrijk nieuws uit de Verenigde Staten naar buiten: de Democraten en Republikeinen hebben overeenstemming bereikt omtrent het Amerikaans schuldenplafond. Het schuldenplafond wordt, mits het goedgekeurd wordt door het Amerikaanse Congres, tot 1 januari 2025 geschorst.

Volgens Larry Fink, de CEO van BlackRock, zou het er wel eens voor kunnen zorgen dat het vertrouwen in de Amerikaanse dollar compleet wegvalt. Dit zou de onderliggende waarde van bitcoin als schaarse valuta en alternatief voor het huidige monetaire systeem wellicht ten goede kunnen komen.

Europese crypto regulatie: MiCa wet ondertekend

De langverwachte MiCa-wetgeving (‘The Markets in Crypto Assets’), dat een uitgebreid raamwerk voor de regulatie van digitale activa in Europa biedt, werd ongeveer twee weken geleden unaniem goedgekeurd door alle 27 Europese ministers van financiën. Dit was de laatste horde die het moest doorstaan en afgelopen week werd de wet dan ook officieel ondertekend. Binnen 12 tot 18 maanden zal de nieuwe wetgeving van kracht moeten gaan.

Met het aannemen van de MiCa-wet werd automatisch ook DAC8 aangenomen, waarin staat dat platformen die crypto diensten aanbieden in Europa informatie moeten verzamelen over alle crypto transacties.

 

Hardware wallet-maker Ledger stelt fel bekritiseerde update uit

De bekende hardware wallet-maker Ledger kreeg twee weken geleden een behoorlijke lading kritiek op zijn dak nadat het een nieuwe update had geïntroduceerd. Middels de nieuwe feature ‘Ledger recovery’ zouden klanten gecodeerde back-ups van hun seed phrases kunnen laten maken. Volgens velen binnen de community gaat dit tegen de gegronde principes van crypto in aangezien de gevoelige gegevens gedeeld worden met externe partijen.

Als gevolg van de felle kritiek heeft het bedrijf besloten om de update tijdelijk uit te stellen. Ook zal Ledger meer van zijn codebase open-source maken, te beginnen met de kerncomponenten van het besturingssysteem en Ledger Recovery.

 

Up to date blijven van de laatste nieuwtjes?

Naam(Vereist)

Volg mij

Download gratis onze 10 tips.

De cryptomarkten zijn nog relatief nieuw en er is veel informatie waardoor u soms door de bomen het bos niet ziet. In dit e-book vindt u 10 tips die u wegwijs kunnen maken in de wondere wereld van cryptocurrency. Daarnaast kunnen ze voorkomen dat u veel geld verliest.
Ja, ik wil meer te weten komen.

Lees ook

Hulp nodig van de Bitcoin Consultant?

U wilt graag beginnen met investeren in Bitcoin en andere cryptocurrencies. Vindt u het lastig om uw weg te vinden in het oerwoud van informatie? Neem dan vrijblijvend contact op of maak een afspraak via een van de onderstaande knoppen.

Contact

deBitcoinconsulant @ 2021 | Powered by Customerscope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram