Nieuwsoverzicht van deze week: BlackRock doet positieve Bitcoin uitspraak

8 juli 2023

BlackRock doet positieve Bitcoin uitspraak

BlackRock, ‘s werelds grootste vermogensbeheerder, stapte een tijdje terug de bitcoin (BTC) wereld in door een spot Exchange Traded Fund (ETF) aan te vragen. De indiening bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) blijkt achteraf het startschot te zijn geweest van een explosie aan pogingen waarin verschillende financiële grootmachten een primeur op de Amerikaanse markt proberen te krijgen.

De CEO van BlackRock, Larry Fink, blijkt zeer positief gezind te zijn over Bitcoin, aangezien het in een interview met Fox Business bitcoin het label ‘internationale asset’ gaf. In 2017 noemde Fink de cryptocurrency nog ‘’een index van het witwassen van geld’’.

Met betrekking tot de industrie in zijn geheel gaf hij verder nog aan dat hij gelooft dat crypto de rol heeft van het digitaliseren van goud.

 

Institutionele beleggers behouden de focus op BTC

Institutionele investeerders lijken momenteel voornamelijk gefocust te zijn op bitcoin. Bitcoin wist de afgelopen week, net als een week eerder, namelijk de schijnwerpers op zich te laten richten met betrekking tot het kapitaal dat richting crypto beursfondsen is gestroomd. Fondsen gericht op bitcoin hebben in de afgelopen 2 weken een totale instroom van 310,6 miljoen dollar geregistreerd. Hiermee is het verantwoordelijk voor maar liefst 98 procent van alle instromen bij beleggingsproducten.

 

Australische Binance kantoren onderzocht

In April raakte Binance, de grootste crypto exchange ter wereld, zijn derivaten licentie kwijt in Australië. De Australische Securities and Investments Commission (ASIC) kwam destijds na een langdurig onderzoek tot de conclusie dat beleggers die investeren in derivaten op Binance niet optimaal beschermd zouden zijn.

Inmiddels is het tot een punt gekomen dat de kantoren van de beurs in Australië zijn onderzocht door lokale autoriteiten. Er werd gezocht naar documenten over wie het bedrijf als klanten had.

 

Aantal bitcoin HODL’ers in stijgende lijn

Het aantal bitcoin HODL’ers dat zijn/haar munten voor minimaal een jaar onaangeraakt in hun wallet bewaart is tot een nieuw record gestegen. Om precies te zijn is het de zogenoemde ‘Supply Last Activa 1yr’ dat momenteel op een nieuwe all-time high van 13,4 miljoen BTC staat. Het illustreert het toenemende aantal vastberaden bitcoin bezitters die ongeacht de prijs actie op de korte-termijn bullish blijven voor de toekomst. Over het algemeen geldt dat hoe langer een investeerder zijn/haar munten vasthoudt, hoe kleiner de kans dat diegene ervoor kiest om zijn munten op de markt te brengen. Wat dat betreft is het dus een zeer positieve ontwikkeling te noemen voor het Bitcoin ecosysteem.

Nederland telt 2 miljoen crypto investeerders

Uit een nieuw onderzoek is gebleken dat ons kikkerlandje in totaal 2 miljoen crypto investeerders telt. Om precies te zijn bleek uit een steekproef van 4.000 Nederlanders dat 14 procent van de 18-jarigen en ouder crypto bezit. Vorig jaar kwamen precies dezelfde resultaten tot stand.

Bitcoin blijkt de populairste cryptocurrency te zijn: 8 procent van ons land zou volgens het onderzoek blootstelling hebben aan de grootste crypto qua marktkapitalisatie. Ethereum (ETH) en cardano (ADA) zijn de eerstvolgenden wat dat betreft met respectievelijk 6 procent en 4 procent van de bevolking die de altcoins in bezit hebben.

Verenigd Koninkrijk bestrijdt crimineel crypto misbruik

Het Verenigd Koninkrijk heeft nieuwe stappen gezet in hun plannen om crimineel misbruik van cryptovaluta te bestrijden. In september 2022 werd er een wetsvoorstel voorgesteld waarmee cryptomunten bevroren en in beslag kunnen worden genomen wanneer de link met criminele activiteiten kan worden gelegd. Deze week is het wetsvoorstel goedgekeurd in de House of Lords, ofwel het Hogerhuis.

 

Afbeelding: CoinDesk

Up to date blijven van de laatste nieuwtjes?

Naam(Vereist)

Volg mij

Download gratis onze 10 tips.

De cryptomarkten zijn nog relatief nieuw en er is veel informatie waardoor u soms door de bomen het bos niet ziet. In dit e-book vindt u 10 tips die u wegwijs kunnen maken in de wondere wereld van cryptocurrency. Daarnaast kunnen ze voorkomen dat u veel geld verliest.
Ja, ik wil meer te weten komen.

Lees ook

Hulp nodig van de Bitcoin Consultant?

U wilt graag beginnen met investeren in Bitcoin en andere cryptocurrencies. Vindt u het lastig om uw weg te vinden in het oerwoud van informatie? Neem dan vrijblijvend contact op of maak een afspraak via een van de onderstaande knoppen.

Contact

deBitcoinconsulant @ 2021 | Powered by Customerscope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram