Nieuwsoverzicht van deze week: LET OP: Binance vertrekt uit Nederland!

16 juni 2023

Binance vertrekt uit Nederland

Binance, de grootste crypto beurs van de wereld vertrekt uit Nederland. Wat betekent dit voor jou? Je leest het in de onderstaande tweet die ik vanochtend heb geplaatst.

‘s Werelds grootste vermogensbeheerder vraagt bitcoin ETF aan

Met 8500 miljard aan beheerd vermogen is Blackrock de grootste vermogensbeheerder van de wereld. Zij hebben gisteren een ETF (exchange traded fund) aanvraag gedaan voor bitcoin. Al jaren proberen verschillende financiële instellingen een ETF aan te vragen bij de Amerikaanse financiële instellingen, vooralsnog zonder succes. Zou het Blackrock wel lukken? Men gelooft dat het met een ETF veel makkelijker wordt voor grote financiële instellingen om veel geld in crypto te pompen. Dit gebeurde ook met de goudmarkten.

FOMC: basisrente blijft ongewijzigd

Voor het eerst in anderhalf jaar heeft de Amerikaanse centrale bank besloten om de basisrente niet in verhoging te brengen. Hiermee brengt het een einde aan een lange reeks renteverhogingen die als doel hadden om de inflatie te beteugelen. Deze week bleek dat de jaarlijkse inflatie gelijk is aan vier procent, wat een groot verschil is met het hoogtepunt van bijna tien procent wat vorig jaar werd bereikt.

Na het rentebesluit is bitcoin gekelderd tot de laagste prijs in drie maanden; dit heeft alles te maken met de toon van Federal Reserve voorzitter Jerome Powell tijdens zijn speech. Hij gaf namelijk aan dat de meeste Fed beleidsmakers het eens zijn dat er dit jaar meer renteverhogingen vereist zijn. Ook zei hij dat de Fed niet verwacht dat de rente dit jaar nog verlaagd zal worden.

$200 miljoen aan BNB binnenkort geliquideerd?

Wanneer de koers van BNB daalt tot 220 dollar, dan zou er voor ruim 200 miljoen dollar aan BNB geliquideerd kunnen worden. Dit heeft te maken met de exploit van het Venus protocol van Binance die in de herfst van 2022 plaatsvond.

Is ethereum een effect?

De crypto industrie wordt momenteel overladen door de algehele discussie over welke crypto’s mogelijk als effecten, ofwel securities, kunnen worden gezien onder de Amerikaanse effectenwetgeving. De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft in de aanklachten tegen Binance en Coinbase een hele waslijst aan altcoins als effecten bestempeld, waardoor de discussie is losgebarsten in het crypto land.

In 2018 zou Gary gensler, de voorzitter van de SEC, bij een conferentie van Bloomberg publiekelijk hebben uitgelegd dat ethereum (ETH), bitcoin (BTC), litecoin (LTC) en bitcoin cash (BTC) géén effecten zijn.

Het valt op dat al deze coins destijds gebaseerd waren op Proof-of-Work (PoW). De transitie van Ethereum richting Proof-of-Stake (PoS) zou dus wellicht de mening van Gensler inmiddels hebben veranderd over de kwestie of ETH een effect is of niet.

USDT verliest peg met dollar

De populaire stablecoin USDT, uitgegeven door Tether, verloor deze week zijn peg, ofwel koppeling, met de Amerikaanse dollar. DeFi platformen Uniswap en Curve Finance werden overspoeld door USDT verkopers, maar de CTO van Tether lijkt zich momenteel weinig zorgen te maken. Momenteel is de koers ook weer grotendeels hersteld.

Handelsplatform eToro gaat Robinhood achterna

De Israëlische handelsbeurs eToro heeft deze week naar buiten gebracht dat Amerikaanse klanten vanaf volgende maand niet langer algorand (ALGO), decentraland (MANA), polygon (MATIC) en dash (DASH) kunnen kopen middels het platform.

Hiermee gaat het in zekere zin Robinhood achterna, die eerder al had besloten om cardano (ADA), polygon en solana (SOL) van het platform af te halen.

Het besluit heeft alles te maken met het feit dat de SEC deze cryptomunten als effecten heeft bestempeld.

Grootste Russische bank stapt crypto wereld in

Sberbank, de grootste bank van Rusland, gaat zijn klanten vanaf deze maand in staat stellen om transacties in zogenoemde ‘Digital Finance Assets (DFA)’ uit te voeren. Dit zijn digitale equivalenten van traditionele financiële instrumenten zoals aandelen of obligaties die worden uitgegeven op een eigen smart contract blockchain.

LiteBit klanten mogen naar Bitvavo

Klanten van de gehavende Nederlandse cryptobeurs Litebit mogen officieel verhuizen naar Bitvavo, de grootste exchange van ons land. Litebit besloot eind vorige maand om de deuren te sluiten vanwege slechte marktomstandigheden en Bitvavo heeft inmiddels de goedkeuring ontvangen van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om het klantenbestand over te nemen.

 

Afbeelding: Binance

Up to date blijven van de laatste nieuwtjes?

Naam(Vereist)

Volg mij

Download gratis onze 10 tips.

De cryptomarkten zijn nog relatief nieuw en er is veel informatie waardoor u soms door de bomen het bos niet ziet. In dit e-book vindt u 10 tips die u wegwijs kunnen maken in de wondere wereld van cryptocurrency. Daarnaast kunnen ze voorkomen dat u veel geld verliest.
Ja, ik wil meer te weten komen.

Lees ook

Hulp nodig van de Bitcoin Consultant?

U wilt graag beginnen met investeren in Bitcoin en andere cryptocurrencies. Vindt u het lastig om uw weg te vinden in het oerwoud van informatie? Neem dan vrijblijvend contact op of maak een afspraak via een van de onderstaande knoppen.

Contact

deBitcoinconsulant @ 2021 | Powered by Customerscope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram