Nieuwsoverzicht van deze week: Is explosie in ETF aanvragen katalysator voor bitcoin bullmarkt?

23 juni 2023

BlackRock vraagt bitcoin ETF aan

Een week geleden kwam het grote nieuws naar buiten dat BlackRock, ‘s werelds grootste vermogensbeheerder, een aanvraag heeft ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor een spot bitcoin (BTC) Exchange Traded Fund (ETF). Velen binnen het crypto land zijn hoopvol dat de Amerikaanse toezichthouder eindelijk een op spot-gebaseerde ETF voor bitcoin gaat goedkeuren. Dit heeft te maken met de enorme reputatie van BlockRock en de indrukwekkende geschiedenis die het heeft vergaard wat betreft ETF-aanvragen. Van de in totaal 575 aanvragen verwees de SEC er slechts één door naar de prullenbak.

Het kan echter nog wel even duren voordat de SEC met een oordeel komt over het beursfonds: de uiterste deadline is namelijk op 23 februari. De SEC zou ook eerder een oordeel naar buiten kunnen brengen, maar tot dusver heeft de toezichthouder iedere keer nog de volle 240 dagen gebruikt om tot een beslissing te komen.

Wat dat betreft is het dus aannemelijk dat het oordeel vlak voor de Bitcoin halving naar buiten zal komen. In een positief scenario zou dit een mooi startschot zijn voor een nieuwe bullmarkt.

 

Nieuwe vloedgolf aan ETF aanvragen

De poging van BlackRock om geschiedenis te schrijven en de allereerste te zijn die een spot bitcoin ETF op de Amerikaanse markt lanceert, heeft tot een ware vloedgolf aan ETF aanvragen geleid. Enorme beurs giganten betreden de strijd om een beursfonds voor BTC op de Amerikaanse markt te krijgen, wat de deuren wagenwijd open zal zetten voor institutionele investeerders.

Een spot ETF biedt namelijk een toegankelijke én gereguleerde manier om blootstelling te krijgen tot bitcoin. De SEC heeft tot nu toe alleen nog groen licht gegeven voor op futures-gebaseerde ETF’s en dus houdt de crypto industrie wat dat betreft een slag om de arm.

Toen een soortgelijk beursfonds voor goud werd goedgekeurd in 2004 zorgde het voor een enorme waardestijging van maar liefst 400 procent. Het illustreert het effect van de enorme instroom van institutioneel geld.

TradFi enters

De afgelopen week staat volledig in het teken van de enorme giganten uit de traditionele financiële wereld die de wereld van bitcoin en crypto betreden. Naast de explosie aan ETF aanvragen was er nog meer bewonderenswaardig nieuws wat dat betreft.

Zo vroeg Deutsche Bank, de gigantische Europese bank die naar verluidt 1,3 biljoen euro aan activa onder beheer heeft, een vergunning aan om een crypto-bewaardienst te mogen lanceren.

Daarnaast kwam het opmerkelijke nieuws naar buiten dat er een nieuwe, unieke crypto exchange gelanceerd wordt die gefinancierd is door beursgiganten Charles Schwab, Citadel, Fidelity en Sequoia. De beurs heet EDX Markets en zal zich voornamelijk richten op institutionele klanten.

Als laatste stapt CACEIS Bank, dochteronderneming van Crédit Agricole en Santander, ook de crypto wereld in. CACEIS is de op een na grootste bank in Frankrijk en bovendien de derde grootste bank van Europa. De vermogensbeheertak heeft nu een vergunning gekregen van de Franse toezichthouder om vermogensbeheerdiensten aan te gaan bieden voor crypto-activa.

Fed-voorzitter laat zich los over crypto industrie

Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, liet zich deze week horen over de crypto industrie. Tijdens een halfjaarlijkse hoorzitting kwam crypto ook even ter sprake en Powell gaf onder andere aan dat de Federal Reserve een ‘’robuuste federale rol’’ zou moeten spelen bij het toezicht op stablecoins.

Powell merkte bovendien op dat cryptocurrencies ‘’staying power’’ hebben.

Up to date blijven van de laatste nieuwtjes?

Naam(Vereist)

Volg mij

Download gratis onze 10 tips.

De cryptomarkten zijn nog relatief nieuw en er is veel informatie waardoor u soms door de bomen het bos niet ziet. In dit e-book vindt u 10 tips die u wegwijs kunnen maken in de wondere wereld van cryptocurrency. Daarnaast kunnen ze voorkomen dat u veel geld verliest.
Ja, ik wil meer te weten komen.

Lees ook

Hulp nodig van de Bitcoin Consultant?

U wilt graag beginnen met investeren in Bitcoin en andere cryptocurrencies. Vindt u het lastig om uw weg te vinden in het oerwoud van informatie? Neem dan vrijblijvend contact op of maak een afspraak via een van de onderstaande knoppen.

Contact

deBitcoinconsulant @ 2021 | Powered by Customerscope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram