Nieuwsoverzicht van deze week: Is dít de favoriete Altcoin van grote investeerders?

8 september 2023

Solana blijkt populair bij crypto beursfondsen

Uit het wekelijkse onderzoeksrapport van CoinShares, waarin de in- en uitstroom richting crypto beursfondsen wordt besproken, blijkt dat solana (SOL) momenteel de meest populaire altcoin is wat dat betreft. Solana fondsen groeiden afgelopen week met 0,7 miljoen dollar en sinds het begin van het jaar staat de netto-instroom zelfs gelijk aan 26 miljoen dollar. Geen enkele altcoin komt in de buurt van deze uitstekende prestaties.

Visa slaat handen ineen met Solana

Solana kwam afgelopen week ook al op de voorpagina van het crypto nieuws alsmede de aangekondigde samenwerking met de gigantische betalingsverwerker Visa. Met deze samenwerking wil Visa zich richten op het verbeteren van de ondersteuning voor stablecoins.

Binance problemen stapelen zich op

Binance, ‘s werelds grootste crypto exchange, verkeert al geruime tijd in moeilijkheden. Binance wordt zwaar onder de loep gehouden door financiële toezichthouders van over de hele wereld.

Zo werd het in maart aangeklaagd door de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) vanwege onder andere het illegaal aanbieden van diensten aan klanten in de Verenigde Staten en vermeende marktmanipulatie.

In juni werd het stokje vervolgens doorgegeven aan de Securities and Exchange Commission (SEC) die de beurs aanklaagde vanwege het vermeende overtreden van de Amerikaanse effectenwetgeving. Ook zou de beurs zich schuldig hebben gemaakt aan fraude en marktmanipulatie volgens de toezichthouder.

Daarnaast is er nog een hele waslijst aan problemen waar de beurs mee moet dealen zoals bijvoorbeeld het feit dat Mastercard en Visa hun partnerschap met Binance hebben beëindigd.

Ook heeft de crypto exchange zijn operaties in ons land stil moeten leggen, aangezien ze niet in staat waren om de juiste vergunning in handen te krijgen. In deze tweet zijn alle problemen van Binance overzichtelijk op een rijtje gezet.

Leegloop belangrijke managers

Tegelijkertijd heeft Binance in de eerste 9 maanden van dit jaar 10 belangrijke leidinggevenden uit verschillende afdelingen uit moeten zwaaien. Ondanks het feit dat veel mensen uit de crypto community sceptisch richting dit nieuws kijken, hebben veel leidinggevenden aangegeven dat hun vertrek routinematig was en dat zij een goede relatie delen met Binance en zijn CEO Changpeng Zhao (CZ).

Whales accumuleren BTC

Bitcoin whales hebben de afgelopen tijd flink ingeslagen. Specifiek hebben de wallets met ten minste 10.000 BTC in hoge mate geaccumuleerd. De grote jongens uit het ecosysteem lijken de huidige koersen als een mooi instapmoment te zien.

Decentrale handelsplatformen worden steeds dominanter

Uit een onderzoek van the World Federation of Exchanges (WFE) blijkt dat op het moment 40 procent van alle crypto-handelsplatformen decentraal zijn. De gedecentraliseerde platformen hebben de afgelopen bearmarkt een flinke inhaalslag gemaakt en winnen steeds meer populariteit onder crypto-enthousiastelingen. 

Blockchain adoptie: medisch centrum gebruikt Filecoin

Een medisch centrum in Australië, genaamd ‘Victor Chang Cardiac Research Institute’, neemt Filecoin, een decentrale dienst voor cloudopslag, in gebruik. Ruim 137 terabyte (TB) aan data is door het instituut ondergebracht bij Filecoin. Filecoin zou een stuk goedkoper zijn in tegenstelling tot gecentraliseerde alternatieven.

Up to date blijven van de laatste nieuwtjes?

Naam(Vereist)

Volg mij

Download gratis onze 10 tips.

De cryptomarkten zijn nog relatief nieuw en er is veel informatie waardoor u soms door de bomen het bos niet ziet. In dit e-book vindt u 10 tips die u wegwijs kunnen maken in de wondere wereld van cryptocurrency. Daarnaast kunnen ze voorkomen dat u veel geld verliest.
Ja, ik wil meer te weten komen.

Lees ook

Hulp nodig van de Bitcoin Consultant?

U wilt graag beginnen met investeren in Bitcoin en andere cryptocurrencies. Vindt u het lastig om uw weg te vinden in het oerwoud van informatie? Neem dan vrijblijvend contact op of maak een afspraak via een van de onderstaande knoppen.

Contact

deBitcoinconsulant @ 2021 | Powered by Customerscope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram