Nieuwsoverzicht van deze week: ETF overwinning én verlies

8 september 2023

Overwinning Grayscale: korting GBTC bitcoin fonds neemt af

Deze week boekte crypto-vermogensbeheerder Grayscale een overwinning in zijn juridische strijd tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Grayscale sleepte de financiële waakhond vorig jaar voor de rechter nadat het zijn aanvraag voor het omzetten van zijn eigen Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) tot een spot Exchange Traded Fund (ETF) had afgewezen. De Amerikaanse rechters hebben nu geoordeeld dat de SEC de afwijzing niet voldoende heeft onderbouwd en deze opnieuw zal moeten evalueren.

Als direct gevolg is de vraag naar het huidige bitcoin fonds van Grayscale toegenomen. De koers van GBTC steeg namelijk met meer dan 20 procent, terwijl bitcoin in dezelfde periode met 8 procent de lucht in schoot.

BTC beursfonds op komst?

De uitspraak in de zaak van Grayscale betekent niet dat het groen licht heeft ontvangen om zijn bitcoin fonds om te zetten tot een spot-ETF. Desondanks is het een zeer positieve ontwikkeling te noemen voor de mogelijke komst van een beursfonds. Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas heeft de kans op goedkeuring van een spot-ETF als gevolg van het nieuws verhoogd van 65 tot 75 procent.

Deze week heeft de SEC, zoals het tot nu toe iedere keer heeft gedaan, de uiteindelijke beslissing van zeven aanvragen uitgesteld. De volgende deadline is over 6 weken.

Mogelijke criminele vervolging Binance

De SEC heeft maandag in zijn zaak tegen Binance een verzegelde motie ingediend, waardoor zij gevoelige of vertrouwelijke informatie in kan dienen zonder de inhoud publiekelijk te onthullen. De motie omvatte meer dan 35 bewijsstukken, een verklaring van SEC-procesadvocaat Jennifer Farer en een voorgesteld bevel.

Volgens SEC-directeur John Reed Stark geeft dit aan dat het Amerikaanse Ministerie van Justitie overweegt om ‘s werelds grootste crypto exchange te vervolgen voor criminele activiteiten. 

Uniswap rechtszaak vindt geen doorgang

Uniswap, de welbekende Decentrale Exchange (DEX) op het Ethereum (ETH) netwerk, werd april vorig jaar aangeklaagd door handelaren. Het platform zou verantwoordelijk moeten worden gesteld voor schade door scams omdat het criminelen scam-tokens aan laat bieden.

Rechter Katherine Polk Failla heeft op dinsdag uitgesproken dat Uniswap naar haar mening niet verantwoordelijk kan worden gesteld voor de scam-tokens.

PayPal stablecoin gelanceerd op Coinbase

De onlangs gelanceerde stablecoin van PayPal, PayPal USD (PYUSD), is sinds donderdag verhandelbaar op de Amerikaanse beursgenoteerde cryptobeurs Coinbase. De aan de Amerikaanse dollar gekoppelde cryptomunt is vermeld met het ‘Experimental Asset-label’ dat door de beurs wordt beschreven als nieuw op het platform of met een lager handelsvolume in vergelijking met de rest van de cryptomarkt.

Foto: Crypto Potato

Up to date blijven van de laatste nieuwtjes?

Naam(Vereist)

Volg mij

Download gratis onze 10 tips.

De cryptomarkten zijn nog relatief nieuw en er is veel informatie waardoor u soms door de bomen het bos niet ziet. In dit e-book vindt u 10 tips die u wegwijs kunnen maken in de wondere wereld van cryptocurrency. Daarnaast kunnen ze voorkomen dat u veel geld verliest.
Ja, ik wil meer te weten komen.

Lees ook

Hulp nodig van de Bitcoin Consultant?

U wilt graag beginnen met investeren in Bitcoin en andere cryptocurrencies. Vindt u het lastig om uw weg te vinden in het oerwoud van informatie? Neem dan vrijblijvend contact op of maak een afspraak via een van de onderstaande knoppen.

Contact

deBitcoinconsulant @ 2021 | Powered by Customerscope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram