Nieuwsoverzicht van deze week: Dumpen whales hun Bitcoins?

28 juli 2023

Bitcoin whales verkopen

Uit on-chain data van crypto-analysebedrijf Glassnode blijkt dat bitcoin whales momenteel verantwoordelijk zijn voor 41 procent van de BTC-instroom richting de beurzen. Een groot deel zou bovendien afkomstig zijn van zogenoemde korte-termijn holders, oftewel entiteiten die minder dan 155 dagen bitcoin in hun wallet hebben.

Sinds 30 mei is de totale bitcoin-stapel van de whales met 255.000 BTC gedaald. In de afgelopen 30 dagen ziet het er echter een stuk rooskleuriger uit. Whales met een bezit van meer dan 100.000 BTC en whales met balansen tussen de 1.000 en 10.000 BTC zagen hun bitcoin-vermogen namelijk stijgen met respectievelijk 6.600 BTC en 33.800 BTC. Uitsluitend de whales met 10.000 tot 100.000 BTC zagen een daling in de balans van 49.000 stuks.

Bitcoin koers reageert amper op FOMC

Afgelopen woensdag kondigde de Federal Reserve een renteverhoging van 0,25 procent aan tijdens de Federal Open Market Committee (FOMC). Er werd van tevoren al gerekend op een renteverhoging van 25 basispunten en dit werd dan ook gereflecteerd in de bitcoin (BTC) koers. Bitcoin reageerde namelijk amper op het rentebesluit en ook de speech van Fed voorzitter Jerome Powell zorgde niet voor hevige koersschommelingen.

Tijdens de toespraak benoemde Powell dat er mogelijk meer renteverhogingen zullen plaatsvinden als dat nodig is. Hij deelde de verwachting dat mogelijk in 2025 de inflatie pas het streefdoel van 2 procent zou bereiken. Wat betreft een mogelijke recessie was Powell echter een stuk optimistischer;  wat hem betreft kan hier een streep door worden getrokken.

Binance trekt Duitse vergunning in

Binance, ‘s werelds grootste crypto exchange, heeft zijn aanvraag voor een licentie in Duitsland ingetrokken. Voor nu laat de beurs het voor gezien en lijkt het in een later stadium opnieuw te willen proberen om een vergunning te krijgen bij onze oosterburen. De vergunning heeft betrekking op het adverteren en uitbreiden in Duitsland en werd eind juni afgewezen door de Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht (BaFin).

Steeds minder BTC op exchanges

Op het moment heeft het aantal BTC op crypto exchanges een gelijkwaardig niveau als in februari 2018 bereikt. Slechts 11,3 procent van alle bitcoins in omloop, ook wel 2,1 miljoen stuks in totaal, is momenteel beschikbaar op de beurzen. De ontwikkeling kan over het algemeen als positief worden beschouwd aangezien steeds meer bitcoin naar eigen wallets wordt verstuurd om voor de lange termijn vast te worden gehouden.

Update Google authenticator app vormt crypto risico

De Google Authenticator app genereert codes voor tweefactorauthenticatie (2FA) dat een extra beveiligingslaag biedt aan online accounts. De applicatie heeft een nieuwe update ondergaan waardoor het nu de codes op kan slaan in de cloud. De tweefactorauthenticatie wordt ook binnen de crypto wereld veelvuldig gebruikt om extra veiligheid te bieden, maar de nieuwe update kan volgens Bitvavo een risico vormen voor crypto-investeerders.

De Nederlandse cryptobeurs heeft in een blog zijn klanten geïnformeerd over de mogelijke risico’s en raadt gebruikers aan om de Google Cloud synchronisatie niet in te schakelen. Wanneer iemand toegang krijgt tot jouw Google account, heeft diegene vervolgens ook toegang tot jouw 2FA-codes.

Crypto exchange KuCoin snijdt personeelsbestand

Deze week werd bekend dat de in 2017 opgerichte crypto exchange KuCoin 30 procent van zijn werknemers de laan uit zal sturen. Momenteel staat het personeelsbestand gelijk aan zo’n duizend mensen, maar hier zal volgens details gedeeld met drie werknemers binnenkort verandering in worden gebracht.

Een van de redenen die voor de ontslagen werden genoemd was het strikte Know Your Customer (KYC) beleid vóór de rechtszaak door de Amerikaanse toezichthouders. Dit heeft naar verluidt geleid tot een daling van de winst van de beurs

Up to date blijven van de laatste nieuwtjes?

Naam(Vereist)

Volg mij

Download gratis onze 10 tips.

De cryptomarkten zijn nog relatief nieuw en er is veel informatie waardoor u soms door de bomen het bos niet ziet. In dit e-book vindt u 10 tips die u wegwijs kunnen maken in de wondere wereld van cryptocurrency. Daarnaast kunnen ze voorkomen dat u veel geld verliest.
Ja, ik wil meer te weten komen.

Lees ook

Hulp nodig van de Bitcoin Consultant?

U wilt graag beginnen met investeren in Bitcoin en andere cryptocurrencies. Vindt u het lastig om uw weg te vinden in het oerwoud van informatie? Neem dan vrijblijvend contact op of maak een afspraak via een van de onderstaande knoppen.

Contact

deBitcoinconsulant @ 2021 | Powered by Customerscope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram