Nieuwsoverzicht van deze week: Crypto "Black Swan" event voorkomen

25 november 2023

Binance miljardenschikking, CEO treedt af

Binance, ‘s werelds grootste crypto exchange, heeft deze week een schikking getroffen met de Amerikaanse overheid ter waarde van 4,3 miljard dollar. Hiermee is een einde gekomen aan jarenlange criminele onderzoeken naar de praktijken van Binance. Als onderdeel van de overeenkomst heeft Changpeng Zhao (CZ) zijn rol als CEO van het bedrijf af moeten staan. De onderzoeken naar Binance en onzekerheden rondom de uitkomsten daarvan waren een van de mogelijke "Black Swan" events die konden gebeuren in Crypto. Dat gevaar lijkt nu geweken.

Binance heeft schuldig gepleit voor het schenden van geldtransmissie-wetten en Amerikaanse sancties. CZ heeft persoonlijk schuldig gepleit aan het overtreden van de zogenoemde ‘Bank Secrecy Act’ (BCA), een Amerikaanse wet ter voorkoming van witwassen en andere financiële misdrijven.

CZ zal ook een boete van 50 miljoen dollar moeten betalen. Tot slot zal de voormalig CEO van Binance begin volgend jaar voor de rechter moeten verschijnen. Er staat een gevangenisstraf van 18 maanden op overtreding van de eerder genoemde Bank Secrecy Act.

Crypto exchange Kraken aangeklaagd

De Amerikaanse cryptobeurs Kraken is deze week aangeklaagd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) vanwege het overtreden van de federale effectenwetgeving. Bovendien beweert de financiële waakhond dat Kraken een ‘’aanzienlijk risico’’ creëerde door 33 miljard dollar aan crypto van klanten te vermengen met haar eigen bedrijfsactiva.

SEC-lid: ‘’Geen reden om bitcoin ETF te weigeren’’

Heister Peirce, een pro-crypto lid van de SEC, heeft deze week in een interview met Bloomberg aangegeven dat ze van mening is dat de toezichthouder geen reden heeft om een spot bitcoin Exchange Traded Fund (ETF) in de weg te staan.

Het is niet de eerste keer dat Peirce een dergelijke uitspraak heeft gedaan. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat ze een duidelijke crypto-voorstander is, en dus moeten we haar uitspraken enigszins met een korreltje zout nemen.

Crypto exchange Bittrex sluit deuren

De in 2014 opgerichte crypto exchange Bittrex, dat gevestigd is in de Verenigde Staten, heeft laten weten haar deuren te sluiten vanwege de juridische strijd met de SEC. Zo’n negen maanden geleden werd de beurs namelijk aangeklaagd door de toezichthouder vanwege het opereren als een niet-geregistreerde exchange, ofwel het overtreden van de federale effectenwetgeving.

Mt. Gox BTC-uitbetalingCrediteuren van Mt. Gox, de gigantische bitcoinbeurs die in 2014 ten onder ging, zijn afgelopen woensdag geïnformeerd over het terugbetalingsplan van de gevonden bitcoins. Om precies te zijn zal onder andere 141.686 BTC verdeeld worden aan crediteuren. Curator Nobuaki Kobayashi kondigde de plannen aan om dit jaar al te beginnen met de terugbetalingen. Het proces zou dan volgend jaar nog doorlopen.

Up to date blijven van de laatste nieuwtjes?

Naam(Vereist)

Volg mij

Download gratis onze 10 tips.

De cryptomarkten zijn nog relatief nieuw en er is veel informatie waardoor u soms door de bomen het bos niet ziet. In dit e-book vindt u 10 tips die u wegwijs kunnen maken in de wondere wereld van cryptocurrency. Daarnaast kunnen ze voorkomen dat u veel geld verliest.
Ja, ik wil meer te weten komen.

Lees ook

Hulp nodig van de Bitcoin Consultant?

U wilt graag beginnen met investeren in Bitcoin en andere cryptocurrencies. Vindt u het lastig om uw weg te vinden in het oerwoud van informatie? Neem dan vrijblijvend contact op of maak een afspraak via een van de onderstaande knoppen.

Contact

deBitcoinconsulant @ 2021 | Powered by Customerscope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram