Nieuwsoverzicht van deze week: Blackrock wil Ethereum ETF

11 november 2023

BlackRock wil ethereum beursfonds lanceren

De NASDAQ-beurs heeft deze week namens BlackRock, ‘s werelds grootste vermogensbeheerder, een aanvraag voor een spot ethereum Exchange Traded Fund (ETF) ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Met deze zet gaat BlackRock vijf andere vermogensbeheerders achterna die eerder al eenzelfde aanvraag bij de Amerikaanse toezichthouder indiende. Deze andere kanshebbers zijn: VanEck, ARK Invest samen met 21Shares. Invesco, Grayscale en Hashdex.

De reputatie van BlackRock in de financiële wereld is van ongekend formaat. De score van goedgekeurde ETF-aanvragen van de Wall Street-reus  betreft 575-1. BlackRock is momenteel ook al in de race voor een dergelijk bitcoin beursfonds.

Bloomberg ETF-analist is optimistisch

Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas verwacht dat de commissie waarschijnlijk na de lancering van de explosie aan spot bitcoin ETF-aanvragen ook groen licht zal verkondigen aan soortgelijke ethereum beursfondsen. Dit zal naar zijn mening ‘’ergens halverwege tot eind 2024’’ gebeuren.

Crypto exchange Gate.io verlaat Nederland

De grote crypto exchange Gate.io, gevestigd in de Verenigde Staten, verlaat de Nederlandse markt wegens het niet kunnen voldoen aan wetgeving. Nederlandse gebruikers kunnen vanaf 2 januari niet meer inloggen op het platform en zullen dus vóór die tijd hun cryptomunten op moeten nemen.

FTX crypto token stijgt hard na uitspraken SEC-voorzitter

De cryptomunt van de failliete cryptobeurs FTX, FTX Token (FTT), is veruit de hardste stijger van de afgelopen week. De koers van FTT is met meer dan 200 procent gestegen, hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door uitspraken van SEC-voorzitter Gary Gensler. Hij heeft namelijk aangegeven open te staan voor een herlancering van de geïmplodeerde beurs.

Crypto exchange Poloniex voor meer dan $100 miljoen gehackt

De in 2014 opgerichte crypto exchange Poloniex, dat in 2019 werd overgenomen door Tron (TRX) oprichter Justin Sun, is voor meer dan 100 miljoen dollar aan crypto verloren dankzij een grootschalige hack. In totaal is er zo’n 114 miljoen dollar aan digitale activa gestolen. Het bedrijf heeft aangegeven dat klanten geen last zullen hebben van de aanval: getroffenen zullen namelijk volledig terugbetaald worden.

Up to date blijven van de laatste nieuwtjes?

Naam(Vereist)

Volg mij

Download gratis onze 10 tips.

De cryptomarkten zijn nog relatief nieuw en er is veel informatie waardoor u soms door de bomen het bos niet ziet. In dit e-book vindt u 10 tips die u wegwijs kunnen maken in de wondere wereld van cryptocurrency. Daarnaast kunnen ze voorkomen dat u veel geld verliest.
Ja, ik wil meer te weten komen.

Lees ook

Hulp nodig van de Bitcoin Consultant?

U wilt graag beginnen met investeren in Bitcoin en andere cryptocurrencies. Vindt u het lastig om uw weg te vinden in het oerwoud van informatie? Neem dan vrijblijvend contact op of maak een afspraak via een van de onderstaande knoppen.

Contact

deBitcoinconsulant @ 2021 | Powered by Customerscope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram