Nieuwsoverzicht van deze week: Bitcoin koers $750.000 over 3 jaar?

13 oktober 2023

Voormalig BitMex CEO voorspelt BTC koers van $750.000

Arthur Hayes, ex-CEO van BitMex, heeft in een interview zijn verwachting uitgesproken dat bitcoin binnen 3 jaar tot 750.000 dollar zou kunnen stijgen. Deze verwachting is deels gebaseerd op de komst van een algeheel gunstiger investeringsklimaat als direct gevolg van dalende rentetarieven. Ook speelt de bitcoin halving en een mogelijke goedkeuring van een spot Exchange Traded Fund (ETF) in de Verenigde Staten een belangrijke rol in de voorspelling van Hayes. Specifiek heeft Hayes zijn ogen gericht op een prijs van tussen de 750.000 en 1.000.000 dollar in 2026.

FTX rechtszaak: ontwikkelingen op een rijtje

Deze week zijn er weer enkele interessante zaken naar voren gekomen in het proces tegen Sam Bankman-Fried (SBF), de mede-oprichter en tevens voormalig CEO van het omgevallen FTX. Op 4 oktober startte het strafproces tegen SBF.

Als eerste deelde Gary Wang, de andere mede-oprichter en tevens voormalig CTO van FTX, dat de hoeveelheid geld in het verzekeringsfonds van FTX veel lager was dan de cijfers die openbaar werden gemaakt.

Daarnaast heeft Caroline Ellison, de voormalig CEO van zusterbedrijf Alameda Research en tevens de ex van SBF, aangegeven dat SBF haar dwong om te investeren met klantentegoeden. Ook erkende ze dat ze namens SBF vervalste balansen van Alameda naar banken stuurde om de indruk te wekken dat het bedrijf minder risicovol was.

Tot slot is onthuld dat FTX actief op zoek was naar toezichthouders om haar directe concurrent Binance hard aan te pakken.Tijdens het proces kregen de juryleden een to-do lijst voorgeschoteld die was geschreven door Ellison. Op de lijst stond de wens om de aandacht van de regelgevende instanties voor Binance te vergroten.

Nederlandse crypto beurzen moeten tonnen terugkrijgen van DNB

Vorige week kon je al lezen dat een rechtbank in Rotterdam elf Nederlandse crypto-bedrijven gelijk had gegeven in hun rechtszaak tegenover De Nederlandsche Bank (DNB). In mei werd DNB voor de rechter gesleept omdat de firma’s van mening waren dat zij veel te veel betaalden aan DNB voor de toezichtskosten.

De brancheorganisatie Verenigde Bitcoinbedrijven Nederland (VBNL) verklaarde dat de kosten voor 2021 variëren van een paar duizend euro tot ruim 400.000 euro. Voor 2022 lag het totale bedrag zelfs rond de 3 miljoen euro. Deze procedure loopt echter nog.

Europa heeft grootste bijdrage in crypto investeringsproducten

Europa was afgelopen week verantwoordelijk voor maar liefst 90 procent van de totale instroom voor crypto-investeringsproducten. In totaal stond de instroom gelijk aan bijna 80 miljoen dollar. Solana (SOL) is de uitblinkende altcoin met de hoogste instroom.

Ethereum Foundation verkoopt $2,73 miljoen aan ethereum

De Ethereum Foundation, een non-profit organisatie die zich inzet voor de ontwikkeling en promotie van Ethereum, heeft via de gedecentraliseerde exchange (DEX) Uniswap 1.700 ethereum (ETH) verkocht voor een totaal van 2,74 miljoen USD Coin (USDC).

De organisatie heeft vooralsnog niet publiekelijk details naar buiten gebracht wat zij van plan was met de opbrengst te doen.

Up to date blijven van de laatste nieuwtjes?

Naam(Vereist)

Volg mij

Download gratis onze 10 tips.

De cryptomarkten zijn nog relatief nieuw en er is veel informatie waardoor u soms door de bomen het bos niet ziet. In dit e-book vindt u 10 tips die u wegwijs kunnen maken in de wondere wereld van cryptocurrency. Daarnaast kunnen ze voorkomen dat u veel geld verliest.
Ja, ik wil meer te weten komen.

Lees ook

Hulp nodig van de Bitcoin Consultant?

U wilt graag beginnen met investeren in Bitcoin en andere cryptocurrencies. Vindt u het lastig om uw weg te vinden in het oerwoud van informatie? Neem dan vrijblijvend contact op of maak een afspraak via een van de onderstaande knoppen.

Contact

deBitcoinconsulant @ 2021 | Powered by Customerscope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram