Nieuwsoverzicht van deze week: Binance weer in de problemen

5 augustus 2023

Nieuwe aanklacht tegen Binance in de maak

Binance, ‘s werelds grootste crypto-handelsplatform, ontving in juni, net als Coinbase, een aanklacht van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De gigantische beurs werd voor de rechter gesleept vanwege het vermeende overtreden van de federale effectenwetgeving en tevens verdenkingen van fraude en marktmanipulatie. Het Amerikaanse ministerie van Justitie zou nu ook overwegen om Binance aan te klagen wegens fraude.

Ambtenaren zouden zich echter zorgen maken over de mogelijke nadelige effecten voor de consument. Zo zou het de aanleiding kunnen zijn voor een bankrun: een situatie waarin alle klanten zo snel mogelijk hun fondsen van het platform af willen halen. Dit zou een enorme hoeveelheid paniek teweeg kunnen brengen op de cryptomarkt.

Compromis aanstaande?

Het nieuws werd naar buiten gebracht door Semafor op basis van zijn eigen bronnen. In het artikel wordt tevens benoemd dat federale aanklagers andere opties overwegen zoals boetes en overeenkomsten tot uitstel of niet-vervolging. Het zou een compromis zijn, waarbij Binance verantwoordelijk wordt gehouden voor vermeend crimineel gedrag maar tegelijkertijd zou de schade voor de consument worden beperkt.

Steeds meer crypto bezitters in Nederland

Het aantal Nederlandse crypto holders is in grote mate gestegen in de afgelopen jaren, zo blijkt uit een nieuw onderzoek. In 2018 had zo’n drie procent van de Nederlanders crypto in bezit, maar vandaag de dag zou dat zijn uitgegroeid tot ongeveer 15 procent. Het onderzoek telde een totaal van 11.000 participanten.

Reserves USDT in de lift

USDT is de grootste stablecoin van de crypto industrie en wordt uitgegeven door Tether. In een nieuw rapport heeft het naar buiten gebracht dat het zijn overtollige reserves voor USDT heeft uitgebreid met 850 miljard dollar. Hiermee komt het totaal wat dat betreft op 3,3 miljard dollar.

De winst van 850 miljoen dollar was echter een stuk minder dan in het eerste kwartaal van het jaar, toen het 1,48 miljard dollar winst maakte. In totaal houdt de crypto-grootmacht nu 86,5 miljard dollar in activa voor USDT.

Aantal crypto-vriendelijke banken

Uit een onderzoek van crypto-dataprovider CoinGecko is gebleken dat 20 van de 30 grootste wereldwijde banken op basis van beheerd vermogen cryptohandel ondersteunt via gereguleerde beurzen. Daarnaast ondersteunt 74 procent van de 50 grootste banken ter wereld de handel in digitale activa ondersteunen wat dat betreft.

Comeback failliete FTX

De ondergang van cryptobeurs FTX was een gitzwarte dag in de crypto wereld. In november vorig jaar ging de destijds reusachtige beurs kopje onder en zorgde het voor een enorme crash op de cryptomarkt. De afgelopen maanden zijn er al vaker signalen naar buiten gebracht over een mogelijke herstart van de failliete exchange, maar de curatoren hebben het plan nu officieel bevestigd. De nieuwe cryptobeurs zal uitsluitend toegankelijk worden voor klanten buiten de Verenigde Staten.

Ethereum whale ontwaakt met gigantische winst

Een whale dat 8 jaar geleden 2.000 ETH ontving na deelname aan de initial coin offering (ICO) heeft nu een totaal van 641 ETH, wat een waarde draagt van ongeveer 1,2 miljoen dollar, verplaatst en ondergebracht om te staken. De wallet van de Ethereum ICO-deelnemer heeft momenteel een totale waarde van meer dan 3,66 miljoen dollar, terwijl de stapel tijdens de ICO nog slechts 620 dollar waard was.

Foto: https://www.bestebank.org/binance/

Up to date blijven van de laatste nieuwtjes?

Naam(Vereist)

Volg mij

Download gratis onze 10 tips.

De cryptomarkten zijn nog relatief nieuw en er is veel informatie waardoor u soms door de bomen het bos niet ziet. In dit e-book vindt u 10 tips die u wegwijs kunnen maken in de wondere wereld van cryptocurrency. Daarnaast kunnen ze voorkomen dat u veel geld verliest.
Ja, ik wil meer te weten komen.

Lees ook

Hulp nodig van de Bitcoin Consultant?

U wilt graag beginnen met investeren in Bitcoin en andere cryptocurrencies. Vindt u het lastig om uw weg te vinden in het oerwoud van informatie? Neem dan vrijblijvend contact op of maak een afspraak via een van de onderstaande knoppen.

Contact

deBitcoinconsulant @ 2021 | Powered by Customerscope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram