Nieuwsoverzicht van deze week: Betaalverkeer gigant start eigen stablecoin

11 augustus 2023

PayPal lanceert eigen stablecoin

Betalingsgigant PayPal nam deze week de voorpagina van het crypto nieuws in beslag met de lancering van een eigen stablecoin. De stablecoin, genaamd PayPal USD (PYUSD), zal uitgegeven worden door Paxos Trust Co. en volledig worden gedekt door deposito’s in Amerikaanse dollars, kortlopende staatsobligaties en soortgelijke kasequivalenten. PYUSD zal leven op de blockchain van Ethereum (ETH).

PYUSD kan gewoon verplaatst worden naar bepaalde ondersteunde externe wallets en gebruikt worden in Web3-applicaties.

Keerpunt voor crypto industrie

Walter Hessert, strategisch directeur van Paxos, ziet de lancering van PYUSD als een belangrijk keerpunt voor de crypto industrie. De op Ethereum-gebaseerde token zou naar zijn mening een belangrijk voordeel hebben: het wordt namelijk gereguleerd door het New York Department of Financial Services (NYDFS). De beleidsmaker houdt de uitgifte van de stablecoin en het onderpand nauwlettend in de gaten.

Cryptobeurs Huobi in de problemen?

Huobi, een crypto exchange die sinds 2013 operationeel is, zou momenteel financieel gezien in zwaar weer verkeren. Klanten hebben het afgelopen jaar een enorm deel van alle activa opgenomen. Sinds eind juni is het totale crypto-bezit van de beurs met ongeveer 1 miljard dollar gekrompen. Dit staat gelijk aan maar liefst 20 procent van het totaal. Sinds 2020 zijn de reserves zelfs met 90 procent gekelderd.Onderzoeker Adam Cochran schreef deze week daarnaast op X, voorheen bekend als Twitter, dat er een verband is tussen Huobi, Tron (TRX) en USDT.

Volgens Cochran zou 98 procent van de fondsen op de crypto staking service genaamd ‘stUSDT’ van Sun en Huobi zelf zijn. stUSDT, waar USDT-tokens verkocht worden voor Amerikaanse staatsobligaties, zou 507 miljoen dollar aan USDT voor klanten onder beheer hebben. Het leeuwendeel wordt echter verstuurd naar Huobi en JustLend, het eigen DeFi-platform van Sun.

Binance zou momenteel bovendien op grote schaal USDT aan het verkopen zijn voor DAI op DeFi-platform Curve Finance. Huobi geeft aan dat er geen enkele sprake is van problemen, maar wellicht krijgt dit verhaal nog een staartje.

Bitcoin langetermijn holders blijven accumuleren

Het welbekende crypto-analyseplatform Glassnode heeft deze week in een tweet laten zien dat langetermijn holders, ofwel investeerders die minimaal 155 dagen bitcoin in bezit hebben, momenteel flink aan het accumuleren zijn. Al geruime tijd worden de wallets aangevuld, mogelijk in voorbereiding op de bitcoin halving van volgend jaar.30% van alle BTC onder het stof

 

Glassnode heeft deze week bovendien naar buiten gebracht dat iets minder dan 30 procent van het circulerende BTC-aanbod vijf jaar of langer inactief is. In het begin van 2022 stond dit percentage nog gelijk aan 20 procent, wat simpelweg betekent dat het ecosysteem steeds meer bestaat uit overtuigde lange termijn-investeerders.

Bitcoin beursfonds in aantocht?

Wellicht kun je je nog wel de explosie aan Exchange Traded Fund (ETF) aanvragen herinneren van een tijdje geleden. Financiële reuzen van enorme formaten, zoals BlackRock en Fidelity, wagen allemaal een poging om een beursfonds voor bitcoin op de Amerikaanse markt te krijgen.

Cathie Wood, de CEO van ARK Investment, heeft in een interview met Bloomberg de verwachting uitgesproken dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) meerdere ETF’s tegelijk zal goedkeuren. ARK Investment heeft zelf bovendien ook een aanvraag ingediend bij de financiële toezichthouder.

Mike Novogratz, miljardair en hedgefondsmanager, heeft tevens aangegeven dat het naar zijn idee vier tot zes maanden zal duren voordat de Amerikaanse markt een bitcoin beursfonds mag verwelkomen.

Foto: Shawn.ccf / Shutterstock.com

Up to date blijven van de laatste nieuwtjes?

Naam(Vereist)

Volg mij

Download gratis onze 10 tips.

De cryptomarkten zijn nog relatief nieuw en er is veel informatie waardoor u soms door de bomen het bos niet ziet. In dit e-book vindt u 10 tips die u wegwijs kunnen maken in de wondere wereld van cryptocurrency. Daarnaast kunnen ze voorkomen dat u veel geld verliest.
Ja, ik wil meer te weten komen.

Lees ook

Hulp nodig van de Bitcoin Consultant?

U wilt graag beginnen met investeren in Bitcoin en andere cryptocurrencies. Vindt u het lastig om uw weg te vinden in het oerwoud van informatie? Neem dan vrijblijvend contact op of maak een afspraak via een van de onderstaande knoppen.

Contact

deBitcoinconsulant @ 2021 | Powered by Customerscope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram