Landen legaliseren bitcoin als wettig betaalmiddel, maar waarom?

4 juli 2021

El Salvador is het eerste land ter wereld dat bitcoin heeft gelegaliseerd als wettig betaalmiddel. Dit betekent dat het kan worden gebruikt om belasting mee te betalen, bedrijven het moeten accepteren als betaalmiddel en dat er voor kan worden gekozen om je salaris te laten uitkeren in bitcoin.

Waarom deze stap?

Inflatie in Zuid Amerikaanse landen is een bekend probleem en velen hebben de dollar als wettig betaalmiddel naast hun eigen munt als ze die al hebben. Daarnaast heeft een groot deel van de bevolking, zoals in El Salvador geen toegang tot financiële systemen zoals een bank.

Bitcoin lost dit simpel op doordat men alleen nog maar een telefoon of computer nodig heeft met internet, ze kunnen dan meteen aansluiten op het internationale netwerk van de bitcoin blockchain.

El Salvador hoopt ook rijke bitcoin miljonairs, crypto bedrijven en andere crypto gebruikers naar het land te lokken. Hiermee hopen ze de toerismesector te laten groeien. Hiermee hopen ze in het land meer banen te creëren en de economie te stimuleren.

Wat ook handig is voor de inwoners van El Salvador is dat bitcoin een veel goedkopere manier is om overzeese betalingen te voldoen. Veel inwoners uit El Salvador zijn afhankelijk van familie die in het buitenland wonen en geld terug sturen. Met de traditionele systemen gaat er een flink percentage van af. De waarde via bitcoin versturen is flink goedkoper en veel sneller.

Kan het slagen?

Bitcoin is gelegaliseerd als betaalmiddel, maar of het zal slagen moet de toekomst uitwijzen. Bitcoin staat niet onder controle van de banken en daar zijn de banken niet blij mee. Het IMF (Internationaal Monetair Fonds) heeft ook al zorgen uitgesproken over de legalisering en wil niet helpen met de integratie van bitcoin in het land.

Andere landen in Latijns Amerika, zoals Paraguya, Mexico en Argentinïe hebben ook interesse getoond om bitcoin als wettig betaalmiddel te erkennen. Dit zou meer steun voor El Salvador kunnen betekenen en de slaagkans verhogen.

Betaalmiddel in Nederland?

Bitcoin is geen wettig betaalmiddel in Nederland, maar kan wel zo gebruikt worden. Zo kun je online eten bestellen en betalen met bitcoin via Thuisbezorgd. De belastingdienst ziet bitcoin vooral als belegging en daarover moet je belasting betalen in box 3.

Meer leren over cryptocurrencies?

Meer leren over wat bitcoin en blockchain zijn en waarom iedereen er graag in wil investeren? Of wil je succesvol leren handelen in cryptocurrencies? Kijk dan snel hier voor de beste cursussen.

Download gratis onze 10 tips.

De crypto markten zijn nog relatief nieuw en er is veel informatie waardoor je door de bomen het bos soms niet kunt zien. In dit e-book vindt je 10 tips die je wegwijs kunnen maken in de wondere wereld van crypto. Daarnaast kunnen ze voorkomen dat je veel geld verliest.

Ja, ik wil meer te weten komen.

Lees ook

Hulp nodig van de Bitcoin Consultant?

U wilt graag beginnen investeren in bitcoin en andere valuta. maar vindt het lastig om in het oerwoud van informatie te beginnen. U kunt via onderstaande knoppen vrijblijvend
contact opnemen of een afspraak maken
deBitcoinconsulant @ 2021 | Powered by Customerscope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram