Landen legaliseren bitcoin als wettig betaalmiddel, maar waarom?

4 juli 2021

El Salvador is het eerste land ter wereld dat Bitcoin heeft gelegaliseerd als wettig betaalmiddel. Dit betekent dat het kan worden gebruikt om belasting mee te betalen, bedrijven het moeten accepteren als betaalmiddel en dat er voor kan worden gekozen om je salaris te laten uitkeren in Bitcoin.

Waarom deze stap?

Inflatie is in Zuid-Amerikaanse landen een bekend probleem en velen hebben de dollar als wettig betaalmiddel naast hun eigen munt (als ze die al hebben). Daarnaast heeft een groot deel van de bevolking, zoals in El Salvador, geen toegang tot financiële systemen zoals banken.

Bitcoin lost dit simpel op doordat men alleen nog maar een telefoon of computer nodig heeft met internet, ze kunnen dan meteen aansluiten op het internationale netwerk van de Bitcoin blockchain.

El Salvador hoopt ook rijke Bitcoin miljonairs, cryptobedrijven en andere cryptogebruikers naar het land te lokken. Hiermee hopen ze de toerismesector te laten groeien, waardoor er meer banen worden gecreëerd en de economie in zijn geheel wordt gestimuleerd.

Een bijkomend voordeel voor de inwoners van El Salvador is dat Bitcoin een veel goedkopere manier is om overzeese betalingen mee te voldoen. Veel inwoners uit El Salvador zijn afhankelijk van familie die in het buitenland wonen en geld terug sturen. Via de traditionele systemen gaat er een flink percentage van af. Echter dezelfde waarde via Bitcoin versturen is flink goedkoper en veel sneller.

Kan het slagen?

Bitcoin is gelegaliseerd als betaalmiddel, maar of het zal slagen moet de toekomst uitwijzen. Bitcoin staat niet onder controle van de banken en daar zijn de banken niet blij mee. Het IMF (Internationaal Monetair Fonds) heeft ook al zorgen uitgesproken over de legalisering en wil niet helpen met de integratie van Bitcoin in het land.

Andere landen in Zuid Amerika, zoals Paraguya, Mexico en Argentinïe hebben ook interesse getoond om Bitcoin als wettig betaalmiddel te erkennen. Dit zou meer steun voor El Salvador kunnen betekenen en de slaagkans verhogen.

Betaalmiddel in Nederland?

Bitcoin is geen wettig betaalmiddel in Nederland, maar kan op bepaalde plekken al wel zo gebruikt worden. Zo kun je online eten bestellen en betalen met Bitcoin via Thuisbezorgd. De belastingdienst ziet Bitcoin vooral als belegging en daarover moet je belasting betalen in box 3.

Meer leren over cryptocurrencies?

Meer leren over wat bitcoin en blockchain zijn en waarom iedereen er graag in wil investeren? Of wil je succesvol leren handelen in cryptocurrencies? Kijk dan snel hier voor de beste cursussen.

Up to date blijven van de laatste nieuwtjes?

Naam(Vereist)

Volg mij

Download gratis onze 10 tips.

De cryptomarkten zijn nog relatief nieuw en er is veel informatie waardoor u soms door de bomen het bos niet ziet. In dit e-book vindt u 10 tips die u wegwijs kunnen maken in de wondere wereld van cryptocurrency. Daarnaast kunnen ze voorkomen dat u veel geld verliest.
Ja, ik wil meer te weten komen.

Lees ook

Hulp nodig van de Bitcoin Consultant?

U wilt graag beginnen met investeren in Bitcoin en andere cryptocurrencies. Vindt u het lastig om uw weg te vinden in het oerwoud van informatie? Neem dan vrijblijvend contact op of maak een afspraak via een van de onderstaande knoppen.

Contact

deBitcoinconsulant @ 2021 | Powered by Customerscope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram