Komt er een Mt. Gox bitcoin dump?

11 maart 2023

Mt. Gox: eindelijk licht aan het einde van de tunnel

De deadline voor crediteuren van Mt.Gox, de in 2014 omgevallen bitcoin (BTC) beurs, om een keuze te maken over de uitbetaling van (een deel van hun) bitcoin stond in eerste instantie op 10 maart. Echter heeft de curator inmiddels deze datum met een maand verschoven naar 6 april. Hoe je het ook wendt of keert: na tien jaar lijkt er eindelijk licht te komen aan de lange en donkere tunnel van alle Mt. Gox getroffenen.

Wat is Mt. Gox precies?

Mt. Gox was de allereerste exchange die gebruikers in staat stelde om bitcoin en enkele andere cryptocurrencies te verhandelen. Mt. Gox groeide enorm: binnen drie jaar was het namelijk de grootste bitcoin exchange ter wereld. Het verhandelde op een gegeven moment zelfs bijna 70% van alle BTC transacties wereldwijd.

Iets meer dan 9 jaar geleden werd de Japanse exchange uitgebuit door hackers wat uiteindelijk leidde tot een verlies van meer dan 800.000 BTC.

Bitcoin uitbetaling

Crediteuren kunnen ervoor kiezen om meteen een deel van hun BTC uit te laten betalen of te wachten op een zogenaamde ‘finale betaling’. Bij laatstgenoemde is het nog even wachten geblazen op het geld. Crediteuren kunnen daarnaast kiezen tussen een uitbetaling in dollars of uit bitcoin en bitcoin cash (BCH).

Bitcoin crash aanstaande?

Binnen de crypto-wereld heerst er over het algemeen een negatief sentiment ten aanzien van de bitcoin uitbetaling aan Mt. Gox schuldeisers. Er wordt aangenomen dat de 142.000 teruggevonden BTC namelijk een flinke crash zal veroorzaken. Echter is de Britse bank UBS van mening dat de negatieve gevolgen wel mee zullen vallen.

Eerder was al bekend geworden dat de twee grootste schuldeisers van de failliete beurs ervoor hebben gekozen om hun openstaande schulden in BTC te ontvangen. Hiermee zal de totale schuldenberg kleiner worden wat de mogelijke impact ervan op de bitcoin koers ook kleiner maakt. Uiteraard kunnen deze twee partijen nog altijd ervoor kiezen om al hun BTC op de markt te dumpen.

Up to date blijven van de laatste nieuwtjes?

Naam(Vereist)

Volg mij

Download gratis onze 10 tips.

De cryptomarkten zijn nog relatief nieuw en er is veel informatie waardoor u soms door de bomen het bos niet ziet. In dit e-book vindt u 10 tips die u wegwijs kunnen maken in de wondere wereld van cryptocurrency. Daarnaast kunnen ze voorkomen dat u veel geld verliest.
Ja, ik wil meer te weten komen.

Lees ook

Hulp nodig van de Bitcoin Consultant?

U wilt graag beginnen met investeren in Bitcoin en andere cryptocurrencies. Vindt u het lastig om uw weg te vinden in het oerwoud van informatie? Neem dan vrijblijvend contact op of maak een afspraak via een van de onderstaande knoppen.

Contact

deBitcoinconsulant @ 2021 | Powered by Customerscope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram