Schrijf je in op de nieuwsbrief en ontvang wekelijks: analyses, nuttige tips en ander voordeel.
Ledger is een gevestigde naam binnen de crypto-wereld aangezien het een van de grootste merken voor hardware wallets is. Deze week is er veel ophef over de grootmacht ontstaan nadat er een nieuwe update bekend werd gemaakt. Ledger’s nieuwe functie, Ledger recovery, is een optioneel abonnement waarmee de recovery seed, ofwel de herstelzin, in drie delen wordt opgesplitst, versleuteld en opgeslagen bij verschillende partijen. Deze extra backup-dienst heeft voor de enige ophef gezorgd binnen de community, aangezien de gecodeerde sleuteldelen met drie bedrijven worden gedeeld.
De spanningen rondom de hardware wallet-maker liepen tevens nog hoger op nadat een klantenservice medewerker meende dat Ledger door middel van bepaalde firmware toegang zou hebben tot de private keys van klanten.
Ledger reageert door ten eerste te stellen dat de nieuwe functie optioneel is en dus zal er niks veranderen als je je niet aanmeldt voor het abonnement. Daarnaast heeft de CTO van Ledger, Charles Guillemet, een lange en technische thread gedeeld op Twitter om de verwarring met betrekking tot de tweet van de klantenservice medewerker op te lossen.
Tether, het bedrijf achter de populaire stablecoin USDT, heeft laten weten dat het een deel van hun winst om zal zetten in bitcoin (BTC). Aan het einde van het eerste kwartaal had het bedrijf ongeveer 1,5 miljard dollar aan BTC op de balans staan en nu is het dus van plan om dit vermogen consequent te verhogen.
Het is echter belangrijk om te vermelden dat de aangekochte bitcoin niet ten koste zal gaan van de kapitaalbuffers van het bedrijf. De toename in bitcoin zal daarentegen bijdragen aan het diversifiëren en versterken van de reserves.
De grote jongens binnen de wereld van Bitcoin lijken de huidige stagnatie in de bitcoin koers als een optimaal moment te zien om te accumuleren. Op 3 maart stond het aantal wallets van deze whales (met minimaal 1.000 BTC) op een laagste punt sinds 2019. Inmiddels lijkt het aantal echter weer zijn weg omhoog te hebben gevonden.
In de afgelopen 5 weken hebben whales met een vermogen tussen de 1.000 BTC en 10.000 BTC een totaal van 84.897 BTC geaccumuleerd. Dit aantal is maar liefst 34,4% hoger dan tijdens een eerdere accumulatieperiode in januari.
🐳 #Bitcoin's key large whale addresses tier has been on a steady accumulation run over the past 5 weeks, accumulating a combined 84,897 $BTC during this time while prices are stagnant. In their previous accumulation cycle in January, prices jumped +34.4%. https://t.co/fLhCcBOJZA pic.twitter.com/sV43UxGksj
— Santiment (@santimentfeed) May 16, 2023
Whale wallets (Holding > 1000 #Bitcoin) were the lowest since 2019 on 3rd of March this year.
However, the decline seems to have stopped and the number is slowly increasing again. pic.twitter.com/xKcIcofdlY
— Decentrader (@decentrader) May 16, 2023
Een tijdje terug had de Europese crypto industrie een belangrijke mijlpaal bereikt toen het Europese parlement de ‘Markets in Crypto-Assets’ wet (MiCa) had goedgekeurd. De gloednieuwe wet, die duidelijke richtlijnen vaststelt voor de crypto-industrie, heeft inmiddels ook het groene licht gekregen van alle 27 Europese ministers van financiën waardoor er niks meer is wat de komst van het uitgebreide raamwerk voor de crypto-regulatie zal tegenhouden.
De MiCa-wet stelt duidelijke richtlijnen vast voor licenties van crypto diensten, de registratieprocessen van crypto gebruikers én het bevat details over digitale assets en stablecoins.
Terwijl de langverwachte MiCa crypto wet is aangenomen, heeft de Directive on Administration Coperation (DAC8), een administratieve procedure voor het delen van belastinginformatie tussen Europese overheden, automatisch ook zijn doorgang gevonden. Hierin staat dat crypto-platformen in Europa informatie moeten verzamelen over alle crypto transacties. Exacte details over dit nieuwe beleid en wanneer deze zijn intrede zal gaan maken is op het moment nog niet bekend.
Westpac, een grote bank in Australië, liet deze week weten dat het transacties richting Binance zal blokkeren met als doel om investeerders te beschermen tegen potentiële scams en fraude. Hiermee zou het naar eigen zeggen miljoenen aan oplichting kunnen besparen.
Binance liet in een reactie hierop weten dat het momenteel hard werkt om een alternatieve aanbieder te vinden die de stortingen en opnames in Australische dollars kan verwerken.
Uit een enquête van Bloomberg blijkt dat investeerders in een situatie waarin de Amerikaanse overheid haar schulden niet meer zou kunnen betalen hun toevlucht eerder zullen zoeken in bitcoin dan de dollar. Op nummer één stond, niet geheel onverwacht, goud en plek twee werd opgevuld door treasuries.