Is Bitcoin een oppotmiddel (zoals goud) of betaalmiddel?

14 april 2021

De Bitcoin is ontworpen als virtueel betaalmiddel, maar is dat nu nog steeds zo?

Bitcoin is een gedecentraliseerde digitale cryptovaluta munt. Het is ontworpen om niet beheerd te worden door banken en hen de macht uit handen te nemen. Kort komt het neer op “voor de gemeenschap, door de gemeenschap”.

Bitcoin kan op verschillende plekken (CoinmapBitcoinplaats) als betaalmiddel worden gebruikt. Het wordt o.a. door grote hotels in Japan gebruikt als geldig betaalmiddel. Je kunt inmiddels ook al een aantal jaar betalen bij thuisbezorgd.

De functie van Bitcoin, als elektronisch betaalmiddel zonder tussenkomst van banken, lijkt langzaam te veranderen van functie. Het wordt op het moment door een groeiend aantal mensen gezien als een oppotmiddel (in het engels store of value) zoals goud. Dit komt doordat de Bitcoin enorm in waarde is toegenomen en dat brengt uitdagingen met zich mee.

Een van de grootste uitdagingen die de Bitcoin heeft is het verhogen van het mogelijke aantal transacties op het netwerk. Het aantal gebruikers en investeerders is explosief gegroeid, maar de mogelijkheden voor aantal transacties groeit niet explosief. Dit zorgt er voor dat de transactie kosten zijn gestegen. Hierdoor is het minder aantrekkelijk om bitcoins als betaalmiddel te gebruiken en te versturen. Hier wordt wel aan gewerkt.

Het “lightning” netwerk is in ontwikkeling voor bitcoin. Deze houdt in dat miners niet meer nodig zijn om bitcoins te versturen naar elkaar. Dit zal er in resulteren dat de transactie kosten nihil worden. De eerste succesvolle tests zijn uitgevoerd en het is nu wachten tot het officieel wordt geïmplementeerd.

Wat ik voor u kan doen.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over bitcoins en andere cryptovaluta kopen neem dan contact op. Wilt u andere handige en informatieve artikelen lezen over “bitcoins en belasting betalen” of “wat zijn altcoins?”klik dan hier voor meer artikelen.

Up to date blijven van de laatste nieuwtjes?

Naam(Vereist)

Volg mij

Download gratis onze 10 tips.

De cryptomarkten zijn nog relatief nieuw en er is veel informatie waardoor u soms door de bomen het bos niet ziet. In dit e-book vindt u 10 tips die u wegwijs kunnen maken in de wondere wereld van cryptocurrency. Daarnaast kunnen ze voorkomen dat u veel geld verliest.
Ja, ik wil meer te weten komen.

Lees ook

Hulp nodig van de Bitcoin Consultant?

U wilt graag beginnen met investeren in Bitcoin en andere cryptocurrencies. Vindt u het lastig om uw weg te vinden in het oerwoud van informatie? Neem dan vrijblijvend contact op of maak een afspraak via een van de onderstaande knoppen.

Contact

deBitcoinconsulant @ 2021 | Powered by Customerscope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram