Inflatie cijfers zorgen voor volatiliteit: Bitcoin $25.000?

12 mei 2023

Bitcoin volatiliteit: CPI stijging teniet gedaan door dit gerucht

Deze week was het weer tijd voor de publicatie van de Amerikaanse inflatiecijfers. De jaarlijkse inflatie kwam met een score van 4,9 procent lager uit dan de verwachting van 5%. Terwijl dit uiteraard positief nieuws te noemen is, blijft de kerninflatie (consumentenprijsindex minus voedsel- en energieprijzen) met 5,5 procent nog altijd fors.

Terwijl de bitcoin (BTC) koers in eerste instantie een kleine stijging omhoog had ingezet, zorgden geruchten dat de Amerikaanse overheid haar BTC aan het verplaatsen was roet in het eten. De Amerikaanse overheid heeft door verschillende inbeslagnemingen, gerelateerd aan Silk Road, een illegale online marktplaats die tijdens de beginjaren van bitcoin opereerde, en de Bitfinex hack van 2016, een flinke buit in bezit. Een gedeelte van de meer dan 50.000 BTC die in beslag werd genomen van James Zhong, die dit in 2012 had gestolen van Silk Road, is eerder dit jaar al verkocht. Echter zal een resterende 41.490 BTC in 4 momenten in de loop van het jaar nog geliquideerd worden.

De geruchten zorgden voor een snelle daling, maar op twitter lieten verschillende on-chain analisten, zoals Will Clemente, weten dat er geen bewegingen waren geconstateerd op de blockchain en dus konden de geruchten de prullenbak in.

 

32% van rijke investeerders bezit crypto, maar aantal niet-geïnteresseerden neemt toe

Uit een onderzoek waarin 166 zogenoemde family offices, vermogensbeheerders die één of meerdere generaties van een rijke familie ondersteunt, zijn ondervraagd blijkt dat de blootstelling aan crypto onder deze groep is gestegen van 16% in 2021 tot een huidig aantal van 26%. Desondanks laten de resultaten tevens zien dat de groep die geen blootstelling heeft aan digitale activa momenteel een stuk minder interesse heeft dan 2 jaar geleden. Het percentage van deze groep dat aangaf niet te gaan investeren in crypto in de toekomst is namelijk gestegen van 39% tot 62%. Daarnaast is het percentage dat ‘’potentieel geïnteresseerd’’ is gedaald van 45% tot slechts 12%.

 

Amerikaanse crypto exchange vraagt faillissement aan

De Amerikaanse crypto exchange Bittrex mag zich sinds deze week toevoegen aan de lange lijst van faillissementen onder crypto-bedrijven. Het bedrijf had in april besloten om de diensten voor klanten uit de Verenigde Staten stop te zetten en werd twee weken later het zoveelste doelwit van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Nu heeft het bedrijf een Chapter 11 faillissement aangevraagd, wat inhoudt dat het onder toezicht van een federale rechtbank een financiële herstructurering zal ondergaan.

Andere gefaalde bedrijven als Celsius, Voyager, BlockFi, FTX en Genesis zitten momenteel in eenzelfde faillissementsprocedure.

 

Failliete Belgische exchange had zaken niet op orde

De Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) liet deze week weten dat er bij de inmiddels failliete Belgische exchange Bit4You al vóór de ondergang sprake was van onregelmatigheden. Met het persbericht lijkt de toezichthouder uit ons buurland alle crypto-investeerders te herinneren aan het feit dat activiteiten van crypto-bedrijven in België ‘’tot op heden niet gereglementeerd is’’.

 

Bitcoin adoptie zet door: Liechtenstein wil BTC accepteren als betaalmiddel voor overheidsdiensten

Deze week is er ook weer positief nieuws naar buiten gekomen wat betreft de adoptie van BTC. De minister-president van het piepkleine Liechtenstein bracht namelijk naar buiten dat het land van plan is om bitcoin te accepteren als betaalmiddel voor overheidsdiensten. Het kleine Europese land is echter niet van plan om de decentrale valuta vast te houden.

 

Tether onthult $1,48 miljard winst én bitcoin- en goudreserves

Tether, het bedrijf achter de populaire stablecoin USDT, boekte in het eerste kwartaal een nettowinst van 1,48 miljard dollar. De winst was maar liefst dubbel zo hoog als het laatste kwartaal van 2022. Het bedrijf liet tevens weten dat het per 31 maart 1,5 miljard dollar aan BTC en 3,4 miljard dollar aan goud op de reserves heeft staan, wat overeenkomt met respectievelijk 2 procent en 4 procent van de totale 80 miljard die tether aan reserves heeft.

 

Paypal maakt crypto bezittingen bekend: bijna $1 miljard aan BTC en ETH

De betalingsgigant PayPal heeft in een nieuw kwartaalrapport naar buiten gebracht hoeveel bitcoin, ethereum (ETH), bitcoin cash (BCH) en litecoin (LTC) het vasthoudt voor zijn klanten. Sinds eind 2020 biedt PayPal meerdere crypto-diensten aan en kunnen gebruikers uit de VS eerder genoemde cryptocurrencies kopen, verkopen, vasthouden, versturen én gebruiken als betaalmiddel bij alle winkels die aangesloten zijn bij PayPal. Ook gebruikers uit het Verenigd Koninkrijk kunnen deze cryptocurrencies kopen, verkopen en vasthouden.

In totaal bezit het bedrijf voor 943 miljoen dollar aan crypto voor al haar klanten. Dit is een stijging van 56% ten opzichte van het crypto-bezit aan het eind van vorig jaar. Maar liefst 91,3% van de bezittingen werden opgemaakt uit bitcoin en ethereum.

Up to date blijven van de laatste nieuwtjes?

Naam(Vereist)

Volg mij

Download gratis onze 10 tips.

De cryptomarkten zijn nog relatief nieuw en er is veel informatie waardoor u soms door de bomen het bos niet ziet. In dit e-book vindt u 10 tips die u wegwijs kunnen maken in de wondere wereld van cryptocurrency. Daarnaast kunnen ze voorkomen dat u veel geld verliest.
Ja, ik wil meer te weten komen.

Lees ook

Hulp nodig van de Bitcoin Consultant?

U wilt graag beginnen met investeren in Bitcoin en andere cryptocurrencies. Vindt u het lastig om uw weg te vinden in het oerwoud van informatie? Neem dan vrijblijvend contact op of maak een afspraak via een van de onderstaande knoppen.

Contact

deBitcoinconsulant @ 2021 | Powered by Customerscope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram