Gaat China investeren in cryptocurrencies via Hong kong?

26 februari 2023

De Chinese overheid lijkt de ambitie van Hong Kong om zich om te vormen tot een crypto hub te steunen. Dit is opmerkelijk te noemen aangezien China een zeer negatieve attitude heeft opgebouwd ten aanzien van digitale valuta’s. In 2021 verbood het bijvoorbeeld bitcoin mining en crypto exchanges zijn er tevens niet actief. Een rapportage van Bloomberg meldt dat Chinese topambtenaren regelmatig richting Hong Kong afreizen om alles te bespreken en tot op heden zijn deze ontmoetingen als positief ervaren.

Bitcoin in een bullmarkt tot eind 2025?

De technische analist ‘Trader Tardigrade’ illustreert op Twitter dat bitcoin (BTC) sinds 2013 bearmarkten met een tijdsduur van 14 maanden heeft meegemaakt, gevolgd door bullmarkten van 33-35 maanden. In de huidige cyclus duurde de dalende trend van bitcoin wederom 14 maanden, als je december aanneemt als de laatste maand van de bearmarkt. Gebaseerd op deze bevindingen uit het verleden zal de ‘huidige’ bullmarkt dus tot ver in 2025 kunnen duren.

Kwartaalcijfers Coinbase: omzet hoger dan verwacht

Uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse beursgenoteerde cryptobeurs Coinbase blijkt dat de netto-omzet ongeveer $16 miljoen hoger was dan de schatting van analisten: Coinbase draaide namelijk een netto-omzet van $605 miljoen met meer dan 110 miljoen geregistreerde gebruikers. Het transactievolume daalde echter wel met een totaal van 12%.

Mastercard samenwerking met Web3 betalingsprotocol

Betalingsgigant Mastercard is een nieuwe samenwerking aangegaan met Immersve, een Web3-betalingsprotocol, om gebruikers cryptobetalingen te laten verrichten op verkooppunten die Mastercard-betalingen accepteren. Gebruikers kunnen hiervoor de door Circle uitgegeven stablecoin USD Coin (USDC) gebruiken die omgezet zal worden naar fiatvaluta. Ondanks de bearmarkt blijft de adoptie groeien, zelfs via de grotere, huidige betaal partijen die in feite concurrenten zijn van het bitcoin netwerk.

Up to date blijven van de laatste nieuwtjes?

Naam(Vereist)

Volg mij

Download gratis onze 10 tips.

De cryptomarkten zijn nog relatief nieuw en er is veel informatie waardoor u soms door de bomen het bos niet ziet. In dit e-book vindt u 10 tips die u wegwijs kunnen maken in de wondere wereld van cryptocurrency. Daarnaast kunnen ze voorkomen dat u veel geld verliest.
Ja, ik wil meer te weten komen.

Lees ook

Hulp nodig van de Bitcoin Consultant?

U wilt graag beginnen met investeren in Bitcoin en andere cryptocurrencies. Vindt u het lastig om uw weg te vinden in het oerwoud van informatie? Neem dan vrijblijvend contact op of maak een afspraak via een van de onderstaande knoppen.

Contact

deBitcoinconsulant @ 2021 | Powered by Customerscope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram