Faillissement crypto-leenplatform Genesis

20 januari 2023

Bewerkt:

Genesis heeft zojuist faillissement aangevraagd. Het bericht vind je hier. Lees hieronder meer wat hiervoor aan afging.

 

Crypto-leenplatform Genesis zit al geruime tijd in de financiële problemen en staat op het randje van de afgrond. Volgens een rapportage van Bloomberg zou Genesis op korte termijn een faillissement moeten aanvragen als het niet voldoende cash binnenhaalt.

Effect op Bitvavo

In totaal is er zo’n €280 miljoen van Bitvavo ondergebracht bij Digital Currency Group (DCG), het moederbedrijf van genesis, voor de off-chain staking. Als gevolg van alle financiële problemen is terugbetaling geen gemakkelijke zaak. DCG heeft eerder een aanbod gedaan om 70% hiervan terug te vorderen. Bitvavo laat in een nieuwe verklaring weten dat Genesis volgens verschillende media afstruint op een zogenoemde ‘pre-negotiated Chapter 11’ faillissement. Dit zou betekenen dat de herstructurering ‘’doorgaans sneller uitgevoerd kan worden’’. Bitvavo is nog altijd in onderhandeling over de resterende 30% van het totale bedrag.

Het is belangrijk om te vermelden dat Bitvavo continu benadrukt dat de situatie geen uitkomst zal hebben op de klanten van de cryptobeurs.

DCG stopt met dividend uitkeren

Bloomberg heeft een brief van DCG van 17 januari aan investeerders ingezien, waarin onder andere vermeld werd dat het bedrijf gaat stoppen met het uitkeren van dividend. Het moederbedrijf van Genesis wil namelijk zijn balans versterken door operationele kosten te verminderen en zoveel mogelijk cash te sparen.

Bitcoin koers daalt na deze aankondiging

Nadat op 18 januari bekend werd gemaakt dat de Amerikaanse ministerie van Justitie (DOJ) een persconferentie over een ‘’grote internationale cryptocurrency actie’’ ging houden, daalde de bitcoin (BTC) koers in een mum van tijd met 5%. Echter bleek het om een relatief kleine en onbekende cryptobeurs onder de naam ‘Bitzlato’ te gaan. Het bedrijf zou ongeveer $700 miljoen aan illegale fondsen hebben verwerkt en de oprichter is inmiddels gearresteerd. Opluchting overheerste nadat bekend werd gemaakt dat het om Bitzlato ging, aangezien menig crypto investeerder een FTX-achtig scenario voor ogen had.

Up to date blijven van de laatste nieuwtjes?

Naam(Vereist)

Volg mij

Download gratis onze 10 tips.

De cryptomarkten zijn nog relatief nieuw en er is veel informatie waardoor u soms door de bomen het bos niet ziet. In dit e-book vindt u 10 tips die u wegwijs kunnen maken in de wondere wereld van cryptocurrency. Daarnaast kunnen ze voorkomen dat u veel geld verliest.
Ja, ik wil meer te weten komen.

Lees ook

Hulp nodig van de Bitcoin Consultant?

U wilt graag beginnen met investeren in Bitcoin en andere cryptocurrencies. Vindt u het lastig om uw weg te vinden in het oerwoud van informatie? Neem dan vrijblijvend contact op of maak een afspraak via een van de onderstaande knoppen.

Contact

deBitcoinconsulant @ 2021 | Powered by Customerscope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram