Nieuwsoverzicht van deze week: ETF aanvragen inadequaat? Bitcoin daalt 5%

30 juni 2023

ETF aanvragen inadequaat

30-6-2023, 16:25: Heet van de pers! Bitcoin dook 5% omlaag nadat het nieuws naar buiten kwam dat de SEC heeft aangegeven dat de bitcoin ETF aanvragen niet adequaat genoeg zijn. Volgens de SEC mist een "naam" van een spot beurs waar de prijzen voor de ETF op moeten worden gebaseerd. Dit is iets wat simpel kan worden aangepast, maar toch reageerden de koersen er heftig op.
Het is niet helemaal onverwacht. O.a. in de gratis Telegram groep en de Premium Discord Groep heb ik aangegeven dat ik kijk naar een daling richting liquiditeit op de $29.500 - $29.600.Update van 29-6-2023 in de Premium Discord Groep

Institutionele BTC adoptie

De institutionele adoptie van bitcoin (BTC) is de afgelopen weken in een stroomversnelling geraakt en ook de afgelopen week blijft de interesse vanuit financiële reuzen in een stijgende lijn. In de vorige nieuwsbrief kon je al lezen dat de strijd om een spot Exchange Traded Fund (ETF) tot een nieuw niveau werd getild nadat BlackRock, ‘s werelds grootste vermogensbeheerder, een aanvraag had ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Naast BlackRock hadden andere enorme partijen als Invesco, WisdomTree en Valkyrie ook een aanvraag voor een bitcoin ETF ingediend. In de afgelopen week heeft het grote Fidelity Investments zich tevens gevoegd in de strijd om een BTC beursfonds.

De bekende bitcoin analist Willy Woo deed in een tweet een ‘voorspelling’ dat wanneer alle grote instituties 5 procent van hun ‘assets under management’ (AUM) in bitcoin zouden stoppen, de koers wellicht gelijk zou kunnen staan aan ongeveer 310.000 dollar.

Grootste bank in EU staat handel in bitcoin ETF’s toe

De grootste bank van Europa, HSBC, is na Deutsche Bank en CACEIS Bank de volgende die de adoptie van crypto een stap vooruit brengt. HSBC laat klanten nu namelijk via zijn eigen handelsplatform bitcoin en ethereum (ETH) futures-ETF’s kopen op de Hongkong Stock Exchange.

Microstrategy doet grootste BTC aankoop in 2 jaar

De institutionele adoptie van bitcoin heeft uiteraard ook betrekking op bedrijven die blootstelling krijgen aan het digitale activum. Het Amerikaanse softwarebedrijf MicroStrategy mag zichzelf al een tijdje de grootste beursgenoteerde bitcoin holder ter wereld noemen en heeft in de afgelopen week maar weer laten zien hoe bullish het is voor de toekomst van BTC.

Het heeft namelijk maar liefst 12.333 BTC aangekocht waarmee het totale BTC vermogen nu gelijk staat aan 152.333 BTC. Sinds juni 2021 heeft MicroStrategy niet meer zo’n groot bedrag besteed aan bitcoin. Zij bezitten nu ongeveer 0.7% van alle circulerende bitcoins.

Binance stopt na Nederland ook in België

Binance, ‘s werelds grootste crypto exchange, is door de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) gedwongen om de operaties in het land stil te leggen. Binance moet zijn koffers pakken aangezien het diensten zou hebben aangeboden aan klanten die geen deel uitmaken van de Europese Economische Ruimte (EER). Eerder vertrok Binance ook al uit ons eigen land.

Duitse vergunning Binance geweigerd

Binance heeft deze week ook te horen gekregen dat de licentie die het in Duitsland had aangevraagd om te kunnen adverteren en uit te breiden, is afgewezen door de Duitse financiële toezichthouder. Duitse gebruikers kunnen echter nog steeds Binance in gebruik nemen om te handelen in crypto, maar het bedrijf is nu gelimiteerd in hoeverre ze kunnen uitbreiden in het land. Ook hebben ze nu nog steeds geen toestemming om in het land te adverteren.

Bekijk mijn laatste koersupdate:

Up to date blijven van de laatste nieuwtjes?

Naam(Vereist)

Volg mij

Download gratis onze 10 tips.

De cryptomarkten zijn nog relatief nieuw en er is veel informatie waardoor u soms door de bomen het bos niet ziet. In dit e-book vindt u 10 tips die u wegwijs kunnen maken in de wondere wereld van cryptocurrency. Daarnaast kunnen ze voorkomen dat u veel geld verliest.
Ja, ik wil meer te weten komen.

Lees ook

Hulp nodig van de Bitcoin Consultant?

U wilt graag beginnen met investeren in Bitcoin en andere cryptocurrencies. Vindt u het lastig om uw weg te vinden in het oerwoud van informatie? Neem dan vrijblijvend contact op of maak een afspraak via een van de onderstaande knoppen.

Contact

deBitcoinconsulant @ 2021 | Powered by Customerscope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram