Er komt een grote beweging aan. Hoe bereid je je voor?

14 april 2021

De prijs van Bitcoin schommelt al een tijdje tussen de $6800 en $6300. En volgens technische analyse zal er binnnenkort, misschien wel deze week al, een uitbraak plaatsvinden. Gaat die naar boven of naar beneden? En hoe bereid je je er op voor?

Wat is een uitbraak?

Een uitbraak, of “outbreak” in het engels, is als een prijsbeweging in een evenwichtspatroon zit tussen twee prijs niveaus in. Het resultaat hiervan is dat de prijs of omhoog of omlaag zal uitbreken. Het gaat dan door de “resistance” of “support”. De prijsbewegingen worden ook steeds kleiner zoals in het figuur hieronder te zien. In het figuur daaronder zoom nog verder in op het laatste gedeelte. Bij Bitcoin, zoals in de grafiek hieronder te zien tussen de zwarte lijnen, schommelt de prijs al een paar weken tussen $6800 en $6300. Je ziet ook aan de hand van de rode lijnen dat het patroon en de prijsbewegingen steeds nauwer worden. Dit kan niet veel langer zo doorgaan, er moet iets gebeuren: een uitbraak.

bitcoin prijs oktober 2018 bitcoin prijs oktober 2018

 

Bitcoin nu

Een uitbraak kan twee kanten opgaan, omhoog of omlaag. In het geval van Bitcoin lijkt het erop dat de afgelopen maanden er een bodem is gemaakt rondom het $6000 niveau. Tevens is er historisch gezien vanaf oktober een stijging in de Bitcoin prijs (zie figuur hieronder). Naast dat zijn er veel mensen die verwachten dat de prijs omlaag zal gaan, juist daarom, als “contrarian” kun je ook verwachten dat de prijs weer omhoog zal gaan. De prijs kan natuurlijk omlaag gaan en het enige wat we eigenlijk kunnen doen is afwachten en ons plan maken voor het moment dat nadert.

bitcoin seasonality

 

Hoe bereid je je voor op de komende uitbraak?

Je voorbereiding is afhankelijk van wat jij doet en wil. Ben je een daytrader of long term holder? Of zit je er tussenin? Of heb je nog helemaal niet geïnvesteerd? Als long term holder hoef je niet veel te doen, en heb je waarschijnlijk de afgelopen maanden ook niet zitten traden. Als daytrader kun je gebruik maken van de dagelijkse schommelingen, al worden die steeds kleiner en dus risicovoller. Als je nog niet hebt geïnvesteerd, maar daar wel interesse in hebt kun je alvast je koop orders klaarzetten.

In het figuur hieronder heb ik vier lijnen getekend die grofweg vertellen wat er kan gaan gebeuren en hoe je je daar op kan voorbereiden. Als de prijs door lijn 1 omhoog gaat, door $6800 en daarna door naar $7000 dan is het vrij zeker dat de prijs verder omhoog zal blijven gaan. Dat zou voor de lange termijn dan een goed moment en prijs zijn om in te stappen.

Een ander scenario is dat de uitbraak naar beneden plaatsvindt. Zodra de prijs door lijn 2, $5835 gaat, is de kans groot dat het doorgaat naar lijn 3, $5000 en wellicht zelfs door naar $3000. Je kunt dus je koop orders klaarzetten rond die prijs niveaus als je Bitcoin zo goedkoop mogelijk wil kopen. Veel mensen zien dit als een spotprijs voor een Bitcoin en de prijzen zullen niet lang op dat niveau blijven.

Bitcoin verwachtte prijsniveaus

 

Wat ik voor u kan doen.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over bitcoins en andere cryptovaluta kopen neem dan contact op. Wilt u andere handige en informatieve artikelen lezen over “het juiste moment om bitcoins of cryptovaluta te kopen” of “wat zijn altcoins?”klik dan hier voor meer artikelen. Wilt u zelf bitcoins kopen dan is Coinbase één van de betrouwbaardere beurzen om te kopen. Als u via de link een account aanmaakt krijgen we beide 10$ gratis bij aankoop van $100 aan bitcoin of meer.

Altcoins

Als u geïnteresseerd bent in het kopen van een Altcoin , zoals Ethereum, NEO, Monero of ripple of een ander goed project dan kunt u advies vragen via contact. Als u zelf aan de slag wil dan kunt u een account aanmaken op Binance en Kucoin. Dit zijn betrouwbare online beurzen waar u veel Altcoins kunt aanschaffen. (Links hierboven zijn doorverwijzing links wat een klein voordeel oplevert voor mij)

Leren (day)traden

Wil je leren hoe je grafieken kunt lezen en hoe je kunt handelen? Kom dan een kijkje nemen bij één van de trainingen. Deze zijn zowel online als offline te volgen.

Up to date blijven van de laatste nieuwtjes?

Naam(Vereist)

Volg mij

Download gratis onze 10 tips.

De cryptomarkten zijn nog relatief nieuw en er is veel informatie waardoor u soms door de bomen het bos niet ziet. In dit e-book vindt u 10 tips die u wegwijs kunnen maken in de wondere wereld van cryptocurrency. Daarnaast kunnen ze voorkomen dat u veel geld verliest.
Ja, ik wil meer te weten komen.

Lees ook

Hulp nodig van de Bitcoin Consultant?

U wilt graag beginnen met investeren in Bitcoin en andere cryptocurrencies. Vindt u het lastig om uw weg te vinden in het oerwoud van informatie? Neem dan vrijblijvend contact op of maak een afspraak via een van de onderstaande knoppen.

Contact

deBitcoinconsulant @ 2021 | Powered by Customerscope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram