Dit bedrijf heeft 140.000 BTC, Dogecoin koers stijgt na overname Twitter logo en meer nieuws

7 april 2023

Microstrategy koopt opnieuw bitcoin

Microstrategy, de grootste beursgenoteerde bitcoin (BTC) holder, heeft op donderdag opnieuw BTC aangekocht. Om precies te zijn heeft het een totaal van 1.045 BTC gekocht, waarmee de teller van de beursgenoteerde softwaregigant op 140.000 BTC komt te staan. Tegen de huidige bitcoin koers heeft dit een waarde van maar liefst 3,92 miljard dollar.

Dogecoin koers stijgt na overname Twitter logo

Dogecoin (DOGE), de grootste meme-coin qua marktkapitalisatie, schoot maandag plotseling met 30% de lucht in nadat Twitter het welbekende Twitter-logo had vervangen voor die van Dogecoin. De welbekende lachende Shiba Inu-hond zorgde ervoor dat DOGE weer boven de $0,10 uitkwam, de hoogste koers in drie maanden tijd.

Het veranderen van het logo heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met de rechtszaak waarin Elon Musk, de eigenaar en huidige CEO van het sociale mediaplatform, momenteel verwikkeld zit. In juni dienden gedupeerde investeerders namelijk een aanklacht in tegen de multimiljardair, omdat hij de prijs van dogecoin opzettelijk zou hebben verhoogd en laten crashen.

Bezit Elon Musk deze mysterieuze, enorme DOGE wallet?

Er gaan momenteel geruchten rond in de crypto community dat Musk, een welbekende liefhebber van DOGE, een wallet zou bezitten die ooit 24 miljard dollar aan DOGE bevatte. Bij de eerder genoemde rechtszaak tegen Musk hebben de aanklagers als bewijs het bestaan van de wallet ‘’DH5ya’’ aangeleverd. Deze wallet zou volgens hen de persoonlijke wallet van de controversiële ondernemer zijn. Deze wallet bezit momenteel 50 duizend DOGE, maar in mei 2021 was dit nog 24 miljard dollar aan DOGE.

De reden dat de aanklagers deze wallet naar voren halen, is omdat het enkele connecties heeft met Musk. Zo maakte de wallet ooit een transactie van 28,061971 DOGE, wat overeenkomt met de geboortedatum van Musk. Verder zijn er enkele flauwe grappen verstopt in andere transacties die allemaal heel erg passen bij de humor van Musk.

Bitcoin whitepaper verstopt in macOS software

Deze week werd tevens gevonden dat de beroemde whitepaper van Bitcoin, waarin voor het eerst het idee achter het gedecentraliseerde netwerk werd uitgelegd, verborgen zit in de software van Apple’s macOS. Elke Mac die draait op macOS 10.14 of nieuwer is in staat om de whitepaper te openen door het volgende pad te volgen: System > Library > Image Capture > Devices folder. Wanneer je hierna Control + klik doet op VirtualScanner.app en als laatste op Show Package Contents klikt, dan kom je een mapje genaamd Resources tegen. Hierin zit een PDF bestand (‘simpledoc´) waarin het door Satoshi Nakamoto gepubliceerde document wordt gebruikt als voorbeeld.

Aantal adressen met minimaal 1 BTC nadert de miljoen

Binance, de grootste cryptobeurs ter wereld, liet deze week weten dat het aantal adressen met ten minste één BTC de miljoen nadert. Het is echter belangrijk om te vermelden dat dit niet per se betekent dat één miljoen mensen 1 BTC of meer hebben. Eén persoon kan namelijk uiteraard meerdere BTC wallets in bezit hebben.

 

Foto door: TechCrunch

Up to date blijven van de laatste nieuwtjes?

Naam(Vereist)

Volg mij

Download gratis onze 10 tips.

De cryptomarkten zijn nog relatief nieuw en er is veel informatie waardoor u soms door de bomen het bos niet ziet. In dit e-book vindt u 10 tips die u wegwijs kunnen maken in de wondere wereld van cryptocurrency. Daarnaast kunnen ze voorkomen dat u veel geld verliest.
Ja, ik wil meer te weten komen.

Lees ook

Hulp nodig van de Bitcoin Consultant?

U wilt graag beginnen met investeren in Bitcoin en andere cryptocurrencies. Vindt u het lastig om uw weg te vinden in het oerwoud van informatie? Neem dan vrijblijvend contact op of maak een afspraak via een van de onderstaande knoppen.

Contact

deBitcoinconsulant @ 2021 | Powered by Customerscope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram