NIEUW! Crypto Parels. Leer over de nieuwe crypto projecten die duizenden procenten kunnen stijgen.
Lees hier meer

Deze 3 institutionele macro investeerders kochten bitcoin. Waarom is dit belangrijk?

4 juli 2021

In de laatste 8 maanden zijn er steeds meer grote namen die hebben geïnvesteerd in bitcoin. Wie zijn de bekendste? En waarom is dit belangrijk?

Paul Tudor Jones

Paul staat bekend als een macro investeerder en miljardair hedgefondsmanager. In een van zijn stukken “Market Outlook - Macro Perspective (zie figuur hieronder) over de inflatie bespreekt hij het effect van het de geldprinter op de financiële markten en bitcoin. Voor hem is het loerende gevaar van geldwaarde vermindering reden genoeg om een positie in te nemen in bitcoin.

Stanley Druckenmiller

Stanley is een van de grootste en bekendste forex traders in de geschiedenis. Hij ziet ook de gevaren die inflatie kan geven aan waarde van zijn geld. Hij heeft dan ook geïnvesteerd in bitcoin. Hij zegt zelfs dat een cryptocurrency de meest waarschijnlijk vervanger zal zijn van de dollar als een wereldwijde reservevaluta.

Bill Miller

Bill Miller is één van de grootste investeerders. Hij was de voorzitter en Chief Investment Officer van Legg Maison Capital Management. Met het oog op inflatie zei hij ook dat als het geld printen door blijft zetten dat bedrijven ook een deel van hun kassaldo zullen gaan investeren in bitcoin.

Andere beursgenoteerd bedrijven investeren ook in bitcoin

Het blijft niet alleen bij bovengenoemde bekende heren. Ook beursgenoteerd bedrijven zoals Tesla en Microstrategy investeren in bitcoin. Tesla heeft in januari 2021 10% van hun kassaldo geïnvesteerd in bitcoin. Ze hebben er 43.000 gekocht. Microstrategy heeft inmiddels meer dan 100.000 bitcoins vergaard. Andere beursgenoteerde bedrijven die in bitcoin hebben geïnvesteerd vind je hier.

Waarom is dit belangrijk?

Bitcoin stond lange tijd bekend als crimineel geld dat werd gebruikt voor witwassen. Dat beeld is inmiddels veranderd. Doordat zulke grote namen investeren in bitcoin zet dat de deur open voor andere grote institutionele investeerders om te investeren in het digitale goud 2.0 zoals bitcoin ook geregeld door de grote investeerders wordt genoemd. Het maakt bitcoin een valide financieel product.

Meer leren over cryptocurrencies?

Meer leren over wat bitcoin en blockchain zijn en waarom iedereen er graag in wil investeren? Of wil je succesvol leren handelen in cryptocurrencies? Kijk dan snel hier voor de beste cursussen.

Download gratis onze 10 tips.

De crypto markten zijn nog relatief nieuw en er is veel informatie waardoor je door de bomen het bos soms niet kunt zien. In dit e-book vindt je 10 tips die je wegwijs kunnen maken in de wondere wereld van crypto. Daarnaast kunnen ze voorkomen dat je veel geld verliest.

Ja, ik wil meer te weten komen.

Lees ook

Hulp nodig van de Bitcoin Consultant?

U wilt graag beginnen investeren in bitcoin en andere valuta. maar vindt het lastig om in het oerwoud van informatie te beginnen. U kunt via onderstaande knoppen vrijblijvend
contact opnemen of een afspraak maken
deBitcoinconsulant @ 2021 | Powered by Customerscope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram