Bitcoin koers stijgt na ondergang Amerikaanse banken

17 maart 2023

Ondergang banken: bitcoin stijgt enorm hard

In de afgelopen week zijn drie Amerikaanse banken kopje onder gegaan: Silvergate, Silicon Valley Bank (SVB) en Signature Bank. SVB was de op 17 na grootste bank in de Verenigde Staten en het omvallen hiervan kwam dan ook hard aan in het wereldwijde financiële systeem.

Nadat de Amerikaanse overheid besloot om de helpende hand te bieden schoot de bitcoin koers als een raket de lucht in. In twee dagen tijd steeg BTC namelijk met een totaal van bijna 30%. Op het moment van schrijven komt de BTC koers uit $25.800.

De huidige onrust werpt een deuk in het vertrouwen richting het traditionele financiële systeem, wat positief kan uitpakken voor Bitcoin als gedecentraliseerd en transparant alternatief. De CEO van hardware wallet fabrikant Trezor, Josef Tětek zei dan ook dat de bankencrisis een duidelijke herinnering is waarom we bitcoin nodig hebben. Het falen van banken zal bitcoin volgens hem naar voren duwen als een veilige haven en risk-off asset.

Credit Suisse ontvangt miljardensteun

De zwitserse bank Credit Suisse krijgt maximaal 50 miljard Zwitserse frank van de centrale bank in het land om overeind te kunnen blijven nadat het al langere tijd onder druk staat.Na verschillende schandalen lopen klanten al maanden weg bij de bank, maar de centrale bank neemt nu met extra geld die zorgen weg.

Stablecoin USDC crasht na blootstelling SVB

Circle, de uitgever van USD Coin (USDC), had aangegeven dat het $3,3 miljard aan onderpand voor zijn stablecoin had gestald bij SVB. In totaal heeft het zo’n $40 miljard aan reserves voor USDC, wat betekent dat een significant deel bij SVB is ondergebracht. Als gevolg van dit nieuws verloor USDC de koppeling met de Amerikaanse dollar en daalde het tot een dieptepunt van $0,87.

De crash heeft ook zo zijn invloed uitgeoefend op andere stablecoins. Zo ging bijvoorbeeld MakerDAO’s stablecoin DAI USDC achterna door tevens zijn link met de dollar kwijt te raken. Andere stablecoins die in waarde waren gedaald waren USDD en FRAX. Inmiddels is de storm gaan liggen en hebben deze stablecoins wederom een waarde van $1.

Fidelity opent bitcoin en ethereum handel

Fidelity Investment, de enorme Amerikaanse vermogensbeheerder, biedt middels zijn nieuwe crypto platform (commissie-vrije) handel in bitcoin en ethereum aan voor al zijn 37 miljoen klanten. Het platform genaamd ‘Fidelity Crypto’ werd eind vorig jaar al beschikbaar voor een selecte hoeveelheid gebruikers, maar is nu beschikbaar gesteld voor iedereen.

Up to date blijven van de laatste nieuwtjes?

Naam(Vereist)

Volg mij

Download gratis onze 10 tips.

De cryptomarkten zijn nog relatief nieuw en er is veel informatie waardoor u soms door de bomen het bos niet ziet. In dit e-book vindt u 10 tips die u wegwijs kunnen maken in de wondere wereld van cryptocurrency. Daarnaast kunnen ze voorkomen dat u veel geld verliest.
Ja, ik wil meer te weten komen.

Lees ook

Hulp nodig van de Bitcoin Consultant?

U wilt graag beginnen met investeren in Bitcoin en andere cryptocurrencies. Vindt u het lastig om uw weg te vinden in het oerwoud van informatie? Neem dan vrijblijvend contact op of maak een afspraak via een van de onderstaande knoppen.

Contact

deBitcoinconsulant @ 2021 | Powered by Customerscope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram