Nieuwsoverzicht van deze week: Bitcoin koers naar 130.000 dollar?

21 oktober 2023

CryptoCon, een bekende analist op X, heeft deze week een voorspelling gedeeld voor de bitcoin prijspiek van de volgende bullmarkt. Op basis van zijn zogenoemde ‘Halving Cycles Theory’, die akelig dicht bij de hoogtepunten van de vorige bullmarkten wist te komen, komt hij uit op een prijs van 130.000 dollar. Gebaseerd op historische data verwacht hij bovendien dat de absolute piek binnen een bereik van 21 dagen rondom 28 november 2025 neergezet zal worden.

Nep goedkeuring bitcoin ETF

Afgelopen maandag was er kortstondig sprake van extase binnen het crypto-landschap. Crypto-nieuwsplatform Cointelegraph verspreidde namelijk het nieuws dat BlackRock groen licht had ontvangen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) omtrent de aanvraag voor een bitcoin spot Exchange Traded Fund (ETF). De koers schoot in één rechte lijn omhoog naar de 30.000 dollar, maar het nieuws bleek niet op waarheid berust.

In mijn Telegram (t.me/debtcconsultant) hield ik iedereen op de hoogte gedurende de extreem volatiele minuten.

BlackRock CEO reageert met positieve BTC uitspraken

De CEO van BlackRock, Larry Fink, reageerde op de ontwikkelingen door te stellen dat ‘’crypto een vlucht naar kwaliteit is’’. Hij refereert aan ‘crypto’ vanwege het feit dat BlackRock in de race is voor een bitcoin beursfonds. Hij mag namelijk niet op deze manier refereren aan ‘Bitcoin’. Specifiek zei Fink het volgende:

‘’Deze rally gaat veel verder dan het gerucht. Ik denk dat de stijging gaat om een vlucht naar kwaliteit. Met alle problemen rondom de oorlog in Israël en mondiale terrorisme rennen mensen naar kwaliteit toe, of dat nu staatsobligaties, goud of crypto’s zijn, afhankelijk van hoe je er naar kijkt.’’

Bitcoin ETF Grayscale op komst?

Vorige week verstreek de deadline voor de SEC om in hoger beroep te gaan tegen de eerdere uitspraak in de rechtszaak met crypto-vermogensbeheerder Grayscale. Grayscale sleepte de toezichthouder in juni 2022 voor de rechter vanwege het afkeuren van haar bitcoin spot-ETF. De Amerikaanse rechters hadden eind augustus geoordeeld dat de SEC opnieuw de aanvraag voor de conversie van Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) naar een spot-ETF moet beoordelen.

Een woordvoerder van Grayscale heeft nu verteld dat de crypto-grootmacht klaar is om haar GBTC om te zetten tot een spot-ETF.

Tesla houdt vast aan bitcoins

Autogigant Tesla heeft een nieuw kwartaalrapport naar buiten gebracht. Hieruit blijkt dat de gehele bitcoin-stapel onaangeraakt is gebleven in het afgelopen kwartaal. In het tweede kwartaal van 2022 verkocht Tesla 75 procent van al haar bitcoins, maar sindsdien heeft het bedrijf van Elon Musk geen wijzigingen meer aangebracht. In totaal bezit Tesla 9.720 BTC.

Nieuwe crypto wet EU

De Europese Unie heeft officieel het DAC8-wetsvoorstel aangenomen. Samen met de Markets in Crypto-Asset Regulation (MiCAR) moet het een duidelijk wetgevend kader bieden voor de crypto-industrie in Europa.

De DAC8-wet zal crypto-bedrijven verplichten om klantinformatie te delen met Europese belastingdiensten. Dit moet belastingontduiking voorkomen

Up to date blijven van de laatste nieuwtjes?

Naam(Vereist)

Volg mij

Download gratis onze 10 tips.

De cryptomarkten zijn nog relatief nieuw en er is veel informatie waardoor u soms door de bomen het bos niet ziet. In dit e-book vindt u 10 tips die u wegwijs kunnen maken in de wondere wereld van cryptocurrency. Daarnaast kunnen ze voorkomen dat u veel geld verliest.
Ja, ik wil meer te weten komen.

Lees ook

Hulp nodig van de Bitcoin Consultant?

U wilt graag beginnen met investeren in Bitcoin en andere cryptocurrencies. Vindt u het lastig om uw weg te vinden in het oerwoud van informatie? Neem dan vrijblijvend contact op of maak een afspraak via een van de onderstaande knoppen.

Contact

deBitcoinconsulant @ 2021 | Powered by Customerscope
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram