Venezuela ontwikkelt eigen crypto munt.

Venezuela ontwikkelt zijn eigen nationale cryptomunt “Petro”.

Venezuela zit al enige tijd in een diepe crisis. De inflatie is torenhoog en papier geld is nog minder waard dan wc papier.

Om de crisis tegen te gaan heeft de overheid van Venezuela besloten om een nationale cryptocurrency te ontwikkelen, de Petro. Deze zal worden beheerd door de Venezuelaanse overheid. Het minen zal worden gedaan door degenen die zich aanmelden.

Wat geeft deze munt nou de waarde? In het geval van de Bitcoin en andere cryptovaluta wordt de waarde bepaald door de community. Oftewel de mensen die er in geloven en er in investeren. In het geval van de Venezuelaanse crypto munt wordt de waarde gewaarborgd door 5.3 biljoen vaten ruwe olie ter waarde van 4.9 miljard euro door de overheid.

Het uitgeven van de Venezuelaanse munt gaat in tegen wat cryptovaluta in het algemeen proberen te doen. De venezeuelaans munt zal namelijk gecentraliseerd zijn, beheerd door de overheid. Het doel van cryptovaluta is juist gedecentraliseerd zijn, oftewel niet door één persoon of partij te worden beheerd. Het wordt dan ook beheerd en ontwikkeld door vrijwilligers die geloven in de Bitcoin. De oppositie van de heersende partij denken dan ook dat de Petro gedoemd is te mislukken.

Andere landen die denken aan het ontwikkelen van een eigen digitale munt zijn landen als Rusland en China en Japan.

Wat ik voor u kan doen.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over bitcoins en andere cryptovaluta kopen neem dan contact op. Wilt u andere handige en informatieve artikelen lezen over “bitcoins en belasting betalen” of “wat zijn altcoins?”, klik dan hier voor meer artikelen.