Wat kost het om één Bitcoin te minen?

De prijs om één Bitcoin te minen verschilt over de wereld. Is minen in Nederland winstgevend? En waar kun je het goedkoopst minen?

Minen is het proces waarbij miners transacties op het Bitcoin blockchain netwerk verwerken. Dit doen ze door hun computer rekenkracht beschikbaar te stellen. Zij worden hiervoor beloond door transactiekosten en in de vorm van bitcoins. Lees hier meer over wat minen is.

Des te verder we in de tijd komen, des te moeilijker worden de berekeningen die nodig zijn om de transacties te bevestigen op het netwerk. Er is daardoor steeds meer rekenkracht voor nodig. Dit zorgt er voor dat er meer of betere computers nodig zijn om met minen bitcoins te verdienen.

In de afbeelding hieronder ziet u wat de prijs is om één bitcoin te minen wereldwijd. bitcoin-prijs-minen-wereldwijd

 

Het goedkoopst is het om een bitcoin te minen in Trinidad en Tobago ($1.190-) In dit land kunnen dus de grootste winsten worden behaald voor miners. De hoogste prijzen vinden we in België ($13.482), Marshall Islands ($14.751) en een grote uitschieter voor Zuid-Korea ($21.170). In Nederland liggen de kosten op $9.449, oftewel €8.013-. Een bitcoin kopen kost nu, 11-06-2018, €5.733-. Het is op het moment dus niet voordelig om in Nederland bitcoins te minen. Als u die nu zou verkopen lijdt u verlies.

Wat ik voor u kan doen.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over bitcoins en andere cryptovaluta kopen neem dan contact op. Wilt u andere handige en informatieve artikelen lezen over “het juiste moment om bitcoins of cryptovaluta te kopen” of “wat zijn altcoins?”, klik dan hier voor meer artikelen. Wilt u zelf bitcoins kopen dan is Coinbase één van de betrouwbaardere beurzen om te kopen. Als u via de link een account aanmaakt krijgen we beide 10$ gratis bij aankoop van $100 aan bitcoin of meer.

Altcoins

Als u geïnteresseerd bent in het kopen van een Altcoin , zoals Ethereum, NEO, Monero of ripple of een ander goed project dan kunt u advies vragen via contact. Als u zelf aan de slag wil dan kunt u een account aanmaken op Binance en Kucoin. Dit zijn betrouwbare online beurzen waar u veel Altcoins kunt aanschaffen. (Links hierboven zijn doorverwijzing links wat een klein voordeel oplevert voor mij)