Facebook werkt aan eigen cryptomunt

Het lijkt er op dat Facebook een eigen cryptomunt aan het ontwikkelen is voor betalingen op het eigen platform.

Blockchain is de technologie achter Bitcoin en andere cryptovaluta en inmiddels onderzoeken veel bedrijven hoe ze blockchain kunnen toepassen in hun bedrijf. Facebook, onder leiding van Mark Zuckerberg, heeft recent een nieuw blockchain team opgericht dat de focus legt op de blockchain technologie.

Het team onder leiding van David Marcus doet onderzoek naar een cryptomunt en andere manieren om blockchain technologie te kunnen toepassen. David was voorheen directeur van Paypal en werkte aan de Facebook Messenger app

Het is nog niet bekend wat Facebook precies wil gaan doen met de blockchain technologie. De geruchten gaan dat ze zelf een cryptomunt willen ontwikkelen die kan worden gebruikt om betalingen te doen op de website en tussen de gebruikers zelf. In sommige landen kunnen er al betalingen worden gedaan tussen gebruikers, alleen is dat door middel van creditcard en Paypal.

Wat ik voor u kan doen.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over bitcoins en andere cryptovaluta kopen neem dan contact op. Wilt u andere handige en informatieve artikelen lezen over “bitcoins en belasting betalen” of “wat zijn altcoins?”, klik dan hier voor meer artikelen.